Idrætter

Kano og kajak

Kano og kajak

 

Sammen med Dansk Kano og Kajak Forbund kan vi glæde os til at byde kajak velkommen for andet år i træk, og et stort velkommen til kanoroerne, som er debutanter ved dette års DIF DM-ugen.

Der findes mange forskellige former for kajak og kano roning, men fælles for dem alle er, at det naturligvis skal foregå på vand. Det kan både være i åbenhav, på søer, åre og fjorde. Ved DIF DM-ugen kommer konkurrencerne til at foregå i Fuglsang Sø i naturskønne omgivelser. 

Der skal dyste i 5.000 meter med overbæring og 5.000 meter rundbane for mix hold, hvor mændene og kvinderne skal kæmpe side om side. Kom med ud i de smukke omgivelserne omkring søen, hvor de hurtigste atleter på søen skal findes. 

Discipliner under DIF DM-ugen 

  • 5.000 m rundbane med overbæring
  • 5.000 m rundbane løb for MIX hold

Tid og sted
Kano og Kajak finder sted i Fuglsang Sø lørdag den 22. juni. 

Kano og Kajak

Vidste du?

  • at Danmark er en af verdens bedste nationer i kajak med mange verdensmestre, og har i øvrigt flere EM- og OL medaljer taget.

  • at mange kano- og kajakklubber deltager aktivt i lokale affaldsindsamlinger og er med til at bevare og beskytte miljøet i vandkanten.

  • at Dansk Kano og Kajak Forbund repræsenterer hele 9 forskellige bådtyper som havkajak, turkajak, kapkajak, kano, SUP, surkajak, surfski, foskajak og kajakpolo.
Læs mere

Se mere om DM-ugen