Idrætter

Hockey

Hockey


Ligesom sidste år man kan se frem til at opleve DM i hockey til DIF DM-ugen. Kampene er målrige, hvor både forsvar og angreb konstant søger overtalssituationer, og der er knald på!

Man har kendt til spil med stok og bold, der ligner hockey, helt tilbage til for 4000 år siden, hvor araberne, perserne, grækerne og romerne alle efterlod spor af den type boldspil. Efter at hockey havde udviklet sig på de britiske øer i slutningen af det 19. århundrede, blev det spredt ud over de tidligere britiske kolonier. I dag er hockey en global sport.

Ved DM-ugen spilles der om det danske mesterskab i disciplinen Hockey5, hvor holdene spiler 5 mod 5. Hockey5 stiller store krav til god fysisk form og god teknik. Alle spillere på banen er konstant i tætte aktioner i højt tempo, og flyvende udskiftninger sikrer action alle 2 gange 10 minutter.

Discipliner under DIF DM-ugen

  • Hockey5 

Tid og sted
Hockey kan opleves på Stadionområdet i Herning lørdag den 22. juni.

Hockey

Vidste du?

  • at hockey har været med ved sommer-OL blandt nogle af de ældste idrætter, og at Danmark vandt sølv ved OL i 1920 i Antwerpen?

  • at Hockey5 ved ungdoms-OL i Argentina i 2018 blev den mest overværede konkurrence med 200.000 tilskuere i alt i løbet af konkurrencerne?

  • at hockey er en ikke-kontakt sport, og at hockey-stokken alene må bruges på den flade side?

  • at banen er 40m x 23,7m stor, og målene er på størrelse med håndbold-mål?

  • at langt op i ungdomsrækkerne spiller piger og drenge sammen på deres klubhold?
Læs mere

Se mere om DM-ugen