Idrætter

Fodbold

Fodbold

 

For andet år i træk er fodbold på programmet under DIF DM-ugen. Det sker, når kvinderne spiller Gjensidige pokalfinalen i Herning. I 2023 blev FC Nordsjælland pokalmestre, og nu ser vi frem til endnu en spændende pokalfinale som en del af DIF DM-ugen. 

Den kvindelige pokalfinale i fodbold i Danmark er en årlig begivenhed, hvor de bedste kvindelige fodboldhold i landet konkurrerer om at vinde pokalen. Pokalfinalen er en prestigefyldt begivenhed indenfor kvindefodbold i Danmark og tiltrækker stor opmærksomhed fra fans og medier.

Kvindernes pokalfinale løber af stablen onsdag den 19. juni i MCH Arena i Herning og udgør dermed et brag af en optakt til DIF DM-ugens officielle åbning torsdag den 20. juni.

Discipliner under DIF DM-ugen

  • Kvindernes pokalfinale

Tid og sted
Pokalfinalen finder sted på MCH Arena i Herning onsdag den 19. juni.

Fodbold

VIDSTE DU?

  • at i 1970 blev det første uofficielle VM for kvinder afholdt - og Danmark blev faktisk de første til at løbe med titlen som uofficielle verdensmestre. En titel som de danske kvinder også vandt året efter?

  • at det første officielle VM for kvinder blev afholdt i 1991, hvorimod det første officielle VM for mænd blev afholdt 61 år før, nemlig i 1930?

  • at den første kvindeliga i Danmark blev oprettet af DBU i 1972, og Ribe blev landets første officielle danmarksmester i 1973?

  • at kvindefodbold spilles med helt samme bold- og banemål som herrefodbold?
Læs mere

Se mere om DM-ugen