Idrætter

Vægtløftning

Intensiteten skrues op til det maksimale, når Danmarks bedste klubber inden for vægtløftning kæmper om titlen som danmarksmester. Dette vil foregå i det helt særlige og splinternye konkurrenceformat, der er designet til DM-ugen. De seks bedste hold i Danmark for kvinder og de seks bedste hold for mænd vil hver sende deres fire stærkeste løftere for at konkurrere om titlen som dansk holdmester.

Konkurrencen er delt op i 4 afdelinger. Hver afdeling består af en kvinde- og herre-runde. Hver af de 6 kvalificerede klubber for hhv. mænd og kvinder har én deltager med i hver runde. Hver runde består af en træk-serie og en stød-serie. En løfter får point for det tungeste gennemførte forsøg, der ganges med en koefficient, der udligner forskellen i kropsvægt - såkaldte sinclair-point.

Den klub, der med fire løftere samler flest sinclair-point, vinder danmarksmesterskabet. 

Konkurrencested
DM i vægtløftning for hold finder sted på Aalborg Idrætshøjskole samt på Honnørkajen (Center Court) lørdag den 25. juni.

Hold øje med
Herrer: IK99, Aarhus Atlet Klub og Bagsværd Vægtløftnings Klub
Damer: Atlet Klub Atlas, Aarhus Atlet Klub og IK99

Vægtløftning

Vidste du?

  • Danmarks første OL guldmedalje nogensinde kom i hus, da Viggo Jensen i 1896 vandt disciplinen stød med 111,5 kg - vi lover, at der vil blive løftet langt over denne vægt til DM-ugen.

  • Kønsfordelingen i vægtløftning er modsat manges fordomme meget tæt på 50/50 - det er en sport for alle.

  • Vægtløftning er eksploderet i popularitet de seneste par år - især på kvindesiden, og især takket være den store eksponering gennem CrossFit.

  • Aalborg Sportshøjskole tilbyder en vægtløftningslinje sammen med en diplomtræneruddannelse i styrketræning.
Læs mere

Se mere om DM-ugen