Idrætter

Parasport

Parasport


Parasport er idræt for mennesker med handicap eller særlige behov. Parasport Danmarks medlemsklubber tilbyder idrætsaktiviteter i 40 idrætsgrene, hvoraf størstedelen er de samme, som kendes fra almenidrætten, evt. med tilpassede regler, og andre er idrætsgrene, der er særligt udviklet til mennesker med handicap.

Under DM-ugen afvikles danske mesterskaber i udendørs kørestolsrugby, atletikdisciplinen FrameRunning, el-hockey samt i svømmedisciplinerne 50 og 100 m fri. Derudover stiller flere para-atleter op i udvalgte atletikdiscipliner, hvor de konkurrerer mod atleter uden handicap.

Parasport

Vidste du?

  • at klassifikation er en hjørnesten i parasporten og går ud på at inddele atleter i klasser alt efter deres handicap og funktionsniveau i forhold til den specifikke idræt.

  • at mænd og kvinder ofte spiller sammen i parasporten, fx i kørestolsrugby, el-hockey, Powerchair Floorball, kørestolscurling og boccia.

  • at en el-hockeykørestol kan køre med en hastighed på 14 km/t.

  • at atletikdisciplinen FrameRunning er en dansk opfindelse, som blev udviklet i starten af 1990’erne af to tidligere medaljevindere ved de Paralympiske Lege: Mansoor Siddiqi og Connie Hansen.

  • at Danmark i oktober 2022 er vært for VM i kørestolsrugby, der afvikles i DGI Huset Vejle, hvor de 12 bedste nationer i verden tørner sammen om VM-titlen.
Læs mere

Se mere om DM-ugen