Idrætter

Minigolf

Minigolf

Mange tror, at minigolf blot er en campingaktivitet, men hvis man vil have et indblik i minigolfsportens avancerede facetter, skal man tage en tur forbi Nørresundby Idrætscenter. 

Her vil man som tilskuer blandt andet kunne opleve de forsvarende danske mestre i minigolf, som selvfølgelig stiller op til DM i minigolf under DM-ugen i Aalborg den 25.-26. juni. Det forventes, at omkring 60 atleter stiller op til DM.

Minigolf er en foreningssport, der stiller krav til tekniske og taktiske færdigheder og til koordination, koncentration og vedholdenhed. Alle spillere går fire runder på banen både lørdag og søndag., og placeringerne fordeles efter gennemsnittet af antal skud per runde. Spilleren med lavest antal skud kåres som danmarksmester.

Hvis man  ikke har stiftet bekendtskab med professionel minigolf før, skal man især holde øje med udstyret, som er mere avanceret, end hvad man formentligt tror. De fleste spillere har nemlig et repertoire på flere hundrede bolde, da udøverens spillestil samt banens hastighed, hældning, underlag m.m. afgør, hvilken bold man anvender.

Disciplinerne ved DM i minigolf
Minigolf

  • Turneringen er opdelt i dame-, herre-, hold- og mixrækker. Dame- og herrerækkerne inddeles desuden efter alder, så man kan konkurrere som junior, senior eller veteran.

Konkurrencested
Danmarksmesterskaberne i minigolf finder sted i Nørresundby Idrætscenter lørdag den 25. juni og søndag den 26. juni.

Hold øje med
Jannick Skov (forsvarende danmarksmester)
Vincent Huus
Jesper Normann Pedersen

Inge-Lise Hansen (forsvarende danmarksmester)
Birthe Bruhn
Laura Fogh Henriksen

Hold:
Minigolfklub Putter Team Odense
Minigolf klub Aarhus
Odense Minigolf Club

Minigolf

Vidste du?

  • at det danske minigolflandshold fik en 5. plads til VM i 2019

  • at mange elite-minigolfspillere har gået en perfekt runde, med 18 ”Hole-in-ones” i streg?

  • at minigolf spilles på fire forskellige banetyper: Eternit, beton, filt eller MOS (Minigolf Open Standard)?

  • at til en konkurrence kan elitespillere tage op mod 400 forskellige bolde med, da forskellige baner og spilmetoder kræver forskellige boldtyper? På trods af det vil et startsæt på tre bolde kunne få en langt.

  • at nogle minigolfklubber har indendørsbaner, så man kan spille året rundt?

  • En minigolf-bane har typisk 18 huller, og til stævner spilles der flere runder på de samme baner. Til et dansk mesterskab spilles der op til otte runder. fordelt over to dage. Så vil man være dygtig til minigolf, kræves god mental udholdenhed.

  • Minigolf menes at udspringe af golfens put-træning i USA i starten af 1900-tallet og blev i begyndelsen kaldt dværggolf. Omkring minigolfens start blev vindmøller, ladeporte, eventyrfigurer mv. som forhindringer en integreret del af spillet. I dag er der mere strikse regler til banerne og deres forhindringer.

 

  • De første minigolfklubber i Danmark blev allerede etableret i 1950’erne og sporten har tidligere blevet udøvet under navnet ”Banegolf”. I dag består dansk minigolfsport af 32 foreninger med omkring 2000 medlemmer. Minigolf kan spilles af alle uanset alder, køn og fysik, og man kan endda også konkurrere på tværs af kategorierne. 
Læs mere

Se mere om DM-ugen