Idrætter

Hockey

Hockey

I DM-ugen spilles der om det danske mesterskab i disciplinen Hockey5, hvor holdene spiler 5 mod 5.
Hockey5 stiller store krav til god fysisk form og god teknik. Alle spillere på banen er konstant i tætte aktioner i højt tempo, og flyvende udskiftninger sikrer action alle 2 gange 10 minutter.

Kampene er målrige, og både forsvar og angreb vil konstant søge overtalssituationer, der kan udnyttes. Banderne rundt om banen sikrer, at der sjældent er spilstop. Udendørs spilles hockey på kunstgræs, og gerne på en bane, der kan vandes. 

Hockey gennem tiden
Man har kendt spil med stok og bold, der ligner hockey for 4000 år siden, hvor araberne, perserne, grækerne og romerne alle har efterladt sig spor af den type boldspil. Efter at hockey havde udviklet sig på de britiske øer i slutningen af det 19. århundrede, blev det spredt ud over de tidligere britiske kolonier. I dag er det en global sport, der er blandt de mest dyrkede sportsgrene.

Hockey

Vidste du?

  • at hockey har været med ved sommer-OL blandt nogle af de ældste idrætter, og at Danmark vandt sølv ved OL i 1920 i Antwerpen?

  • at Hockey5 ved ungdoms-OL i Argentina i 2018 blev den mest overværede konkurrence med 200.000 tilskuere i alt i løbet af konkurrencerne?

  • at hockey er en ikke-kontakt sport og at hockey-stokken alene må bruges på den flade side?

  • at banen er 40m x 23,7m stor og målene er på størrelse med håndbold-mål?

  • at langt op i ungdomsrækkerne spiller piger og drenge sammen på deres klubhold?
Læs mere

Se mere om DM-ugen