Idrætter

Gymnastik og fitness

Gymnastik 

DM i gymnastik er kendetegnende ved mange forskellige discipliner, og ved DM-ugen er GymDanmark repræsenteret med:  

  • Idrætsgymnastik
  • TeamGym
  • Trampolin
  • Functional Fitness Challenge

Idrætsgymnastik
Idrætsgymnastik er gymnastikkens klassiker som mange husker fra skolen som ’redskabsgymnastik’. Mange har også set idrætsgymnastik ved OL, og nu giver DM-Ugen mulighed for at opleve sporten helt tæt på.

Ved DM i idrætsgymnastik kan publikum på kvindesiden  glæde sig til blandt andet at se den regerende danmarksmester og nybagte world cup-sølvmedaljevinder 18-årige Camille Rasmussen. På herresiden vil publikum se stærke og smidige gymnaster, der også har konkurreret på den europæiske scene - blandt andet  den tidligere EM- og VM-deltager Jacob Dahlslund Buus fra København.

Idrætsgymnastik tager udgangspunkt i den individuelle øvelse hvor man konkurrerer i:
- Mandlig Idrætsgymnastik (seks discipliner): Øvelser på gulv, bensving, ringe, hest, barre og reck
- Kvindelig Idrætsgymnastik (fire discipliner) : Øvelser på hest, forskudt barre, bom og gulv

Læs mere om Idrætsgymnastik

TeamGym 
TeamGym indeholder alle facetterne af gymnastik; eksplosive spring, akrobatiske elementer, balancer og yndefuld rytmisk koreografi. Alt sammen gennemført i en velkoordineret holdpræstation, hvor fællesskab og samarbejde er afgørende for at kunne vinde.
Selve konkurrencen ved DM er nærmest et langt show for publikum, hvor holdet med både den sværeste og den flotteste gymnastik vinder.

Vil DM i Aalborg vil der deltage 3 x 4 hold i følgende kategorier:
- Seniorherrer
- Seniordamer
- Seniormix

Sidste års forsvarende danmarksmestre er:
Herrer: TeamGym Århus (TGA)
Damer: TeamGym Århus (TGA)
Mix: TeamGym Odense (TGO)

Læs mere om TeamGym

Trampolin  
Trampolin er koordination og kropskontrol, med frit svæv i op til otte meters højde. 

Som publikum til DM i trampolin kan man glæde sig til en af de helt store oplevelser når Danmarks bedste trampolinspringere udfører svimlende øvelser helt oppe under taget.

I herrernes rækker er Benjamin Salo Kjær fra Haslev storfavorit til at genvinde DM-titlen. Senest har stortalentet vundet World Cup bronze i juni måned. I damernes række er det også den regerende danmarksmester Smila Thea Jensen, der er favorit. 

Trampolin er også OL-disciplin hvor Danmark har været repræsenteret ved Peter Jensen i 2004, 2008 og 2012.

Functional Fitness Challenge   
Hvis du er til styrke, power og høj intensitet, så er Funktionel Fitness det helt rigtige for dig. For første gang i GymDanmarks historie præsenteres nemlig danmarksmesterskaberne i konkurrencen ’Functional Fitness Challenge’ som er en team konkurrence hvor råstyrke, smidighed og udholdenhed er nogle af de afgørende ingredienser.

Konkurrencen tester udøverne i en række forskellige bevægelsesmønstre, aktiviteter og energisystemer for at finde den atlet, der kan udvise den bredeste færdighed inden for udholdenhed, styrke, kropsvægt, færdigheder, mixed og kraft.  

Det hele foregår på Honnør Kajen (Center Court) 

Se mere om DM-ugen