Idrætter

Dart

Dart

 

Dart kan spilles af alle – både piger, drenge, damer, herrer og personer med et handicap. Der er ingen aldersbegrænsning på, og den største del af sporten kræver en god koordination og koncentration. Det er derfor en af de sportsgrene, som du stadig kan nå at blive verdensmester i, uanset hvornår du starter.

I Danmark har dart haft en stor udvikling de seneste ti år - både på antal medlemmer og klubber. Der er ikke mange kilometer fra hvor du bor til den nærmeste dartklub med 140 klubber i hele Danmark og knap 4000 medlemmer.

Dart stammer fra England, og de første dartpile var små, tunge forsvarsvåben, der blev brugt af bueskytter i nærkamp. Man ved, at der blev spillet dart af de engelske emigranter på Mayflower, der stod ud fra Plymouth i 1620.

Dart

Vidste du?

  • Flest point på 24 timer: 8 dartspillere fra Broken Hill Darts Club i New South Wales, Australien, scorede 1.722.249 point i løbet af 24 timer d. 28.-29. september 1985. Det højeste antal point man kan få på 3 pile er 180. Det svarer til minimum 6,6 pile i minuttet der rammer korrekt hver eneste gang.

  • Bedste dansker: Troels Rusel blev 1993 nr. 2 ved VM i Las Vegas, USA.

  • Man kan deltage i nationale DDU stævner i Danmark uden at være medlem af en klub.

  • Til hver kamp er der en tavlefører der noterer og udregner point med tavle og kridt, så hvis man gerne vil være god til hovedregning, så er det bare med at komme i gang med at kaste nogle pile.

  • Det største stævne i Danmark er Søgaard Denmark Open and Masters, der hvert forår afholdes i Esbjerg med over 600 deltager fra hele verden.

Læs mere

Se mere om DM-ugen