Idrætter

Bowling

Der bliver bowling i absolut verdensklasse, når Danmarks største bowlingcenter Løvvang Bowling Center i Aalborg danner rammen om ligaslutspillet ved hold-dm (6-personers) for henholdsvis kvinder og mænd. Det kommer til at være de små marginaler, der kommer til at afgøre kampene, og der forventes spænding til det sidste. Ofte er det meget få kegler, der adskiller holdene fra hinanden ved DM-finalerne.

Danmark er helt i top international bowling, og flere af Danmarks bedste bowlingspillere kan opleves i Aalborg. Blandt favoritterne ved hold-dm er de forsvarende danmarksmestre fra BK Trekanten KIF. Her spiller blandt andet legenden Mai Ginge Jensen, der i en årrække har skovlet internationale medaljer hjem til Danmark samt den professionelle spiller og tidligere major-vinder Thomas Larsen.

Bowling stiller særligt krav til koncentration og koordination, og sporten er med til at udvikle evnen til at holde fokus i pressede situationer og være i ligevægt trods frustrationer og udefrakommende påvirkninger. Herudover styrker bowling kropskontrollen, balancen og finmotorikken i hele kroppen.

Bowling kan dyrkes af alle, på samme tid, i fællesskaber på tværs af alder og køn – og faktisk også funktionsniveau. Der findes træning, klubber og hold til alle aldre og niveauer i hele Danmark.

Disciplin
DM for 6-mandshold. 4 herrehold og 4 damehold har kvalificeret sig til slutspillet.

Konkurrencested
Løvvang Bowling Center

Hold øje med
Mai Ginge Jensen, BK Trekanten KIF
Mika Guldbæk, BK Trekanten KIF
Carsten W. Hansen LBC
Thomas Larsen, BK Trekanten KIF

Bowling

Vidste du?

  • Danmark er en af de førende nationer i verden indenfor elitebowling

  • Der er 158 bowlingklubber i cirka 85 centre fordelt i hele landet

  • Bowling er en sport, hvor kvinder og mænd er næsten lige gode. 

  • VM 2021 blev for første gang afholdt på en udendørs bowlingbane

  • I bowling bruges der olie på banen, og denne olietype varierer fra hal til hal og fra stævne til stævne. Det er med til at gøre det ekstra vanskeligt at få kuglen til at ramme lige der, hvor man tænker, den skal.
Læs mere

Se mere om DM-ugen