Idrætter

Billard

Billard

 

Billard er en fællesbetegnelse for mange forskellige discipliner, hvoraf følgende spilles i Danmark: Keglebillard, Skomarbillard samt de internationale discipliner: 5-Kegler, Carambole, Pool og Snooker.

De fleste danskere har spillet eller spiller en eller anden form for billard - oftest Keglebillard, Skomar eller Pool - og mange elsker at følge eller selv spille de mere specialiserede discipliner 5-Kegler, 3-Bande Carambole og Snooker. 

Stærke fællesskaber
Billard er en social sport og hobby for alle uanset alder, køn, drøjde, status og fysik. Det er en bevægelsessport, hvor især ældre kan få gået mange skridt om dagen rundt om billardbordene samt får strakt stive lemmer og trænet motorik samt koncentrationsevne. Sporten er kendetegnet ved stærke fællesskaber på tværs af generationer og er udfordrende og spændende.

Billard stammer tilbage fra 1700-tallets Frankrig og har siden bredt sig til hele verden i utallige discipliner og på mange forskellige størrelser billardborde med og uden huller. 

Billard

Vidste du?

  • Alle - uanset niveau - lige fra begyndere, til let øvede og trænede - kan spille billard hele livet fra man er 10 år til man er 100 år! 

  • Der findes anslået mere end 2000 spillesteder i Danmark ligefra billardklubber, boligforeningsklubber, firmaidræt, privatklubber, kommercielle spillesteder, ungdoms- og fritidsklubber m.v. 

  • De største discipliner er Pool, Keglebillard og Skomar.

  • Den Danske Billard Union favner alle billarddisciplinerne og tilbyder turneringer og hyggebillard i dem alle i mere end 225 organiserede klubber i landet, hvor alle aldre og køn mødes til hyggeligt samvær og dyster!

  • Alle kan få gratis prøvetimer i klubberne samt låne køer og kridt - og så er man i gang!
Læs mere

Se mere om DM-ugen