Idrætter

Billard

Billard

Velkommen til en vaskeægte gentleman-sport, hvor traditionerne holdes i hævd, og ’kamptøjet’ er til den nydelige side. I billard møder man nemlig op i pænt tøj, mens det for poolspillerne gælder, at man skal have sorte lædersko på, sorte sokker, sorte dress-bukser, samt polo/skjorte med klublogo.

Billard er en fællesbetegnelse for mange forskellige discipliner, hvoraf følgende spilles i Danmark: Keglebillard, skomarbillard samt de internationale discipliner: 5-Kegler, carambole, 9-Ball Pool og snooker.

Billard er en social sport og hobby for alle uanset alder, køn, drøjde, status og fysik. Det er en bevægelsessport, hvor især ældre kan få gået mange skridt om dagen rundt om billardbordene og få strakt stive lemmer og trænet motorik samt koncentrationsevnen. Sporten er kendetegnet ved stærke fællesskaber på tværs af generationer, og så er den udfordrende og spændende.

DM i billard er et åbent DM, og der spilles ikke med kønsafgrænsning. Alle kan deltage. Der er heller ingen aldersgrænse på deltagelse.

Disciplin
Pool (9-ball)

Billard

Vidste du?

  • at der findes anslået mere end 2000 spillesteder i Danmark lige fra billardklubber, boligforeningsklubber, firmaidræt, privatklubber, kommercielle spillesteder, ungdoms- og fritidsklubber m.v.?

  • at de største discipliner er pool, keglebillard og skomar?

  • at Den Danske Billard Union favner alle billarddisciplinerne og tilbyder turneringer og hyggebillard i mere end 225 organiserede klubber i landet?

  • at alle kan få gratis prøvetimer i klubberne samt låne køer og kridt?
Læs mere