Idrætter

Billard

Billard

Velkommen til en vaskeægte gentleman-sport, hvor traditionerne holdes i hævd, og ’kamptøjet’ er til den nydelige side. I billard møder man nemlig op i pænt tøj, mens det for poolspillerne gælder, at man skal have sorte lædersko på, sorte sokker, sorte dress-bukser, samt polo/skjorte med klublogo.

Billard er en fællesbetegnelse for mange forskellige discipliner, hvoraf følgende spilles i Danmark: Keglebillard, skomarbillard samt de internationale discipliner: 5-Kegler, carambole, 9-Ball Pool og snooker.

Ved DM-ugen kan man opleve danmarksmesterskaberne i 5-Kegler og 9-Ball pool..

Billard er en social sport og hobby for alle uanset alder, køn, drøjde, status og fysik. Det er en bevægelsessport, hvor især ældre kan få gået mange skridt om dagen rundt om billardbordene samt får strakt stive lemmer og trænet motorik samt koncentrationsevne. Sporten er kendetegnet ved stærke fællesskaber på tværs af generationer og er udfordrende og spændende.

DM i billard er et åbent DM, og der spilles ikke med kønsafgrænsning. Alle kan deltage. Der er heller ingen aldersgrænse på deltagelse.

Discipliner
5-Kegler
Pool (9-Ball Pool)

Konkurrencested
Aalborg Billardklub
Gigantium
Dan’s Pool Hall

Hold øje med
Kasper Kristoffersen, Ikast BK, 22 x dansk mester i pool (nu spiller han 5-Kegler).  
Rune Kampe, 5-keglespiller, nuværende dansk mester i snooker.
Mickey Krause, pool, flerdobbelt danske mestre.
Andreas Madsen, pool, flerdobbelt danske mestre.
Christoffer Lentz, pool, flerdobbelt danske mestre.  

Billard

Vidste du?

 

  • Der findes anslået mere end 2000 spillesteder i Danmark lige fra billardklubber, boligforeningsklubber, firmaidræt, privatklubber, kommercielle spillesteder, ungdoms- og fritidsklubber m.v. 

  • De største discipliner er pool, keglebillard og skomar.

  • Den Danske Billard Union favner alle billarddisciplinerne og tilbyder turneringer og hyggebillard i mere end 225 organiserede klubber i landet.

  • Alle kan få gratis prøvetimer i klubberne samt låne køer og kridt.
Læs mere

Se mere om DM-ugen