Idrætter

Atletik

Atletik


Atletik består af et antal løbe-, spring- og kastediscipliner samt kapgang. Atletik var på programmet under de første antikke olympiske lege 776 f.Kr.

Atletik i moderne tid bliver oftest arrangeret på et atletikstadion med en 400 meter lang løbebane. Disciplinerne kast og spring udføres i banens inderkreds. Der findes også landevejs-, gade- og crossløb som arrangeres udenfor atletikstadion.

Atletik

Vidste du?

  • Ordet atletik stammer fra det græske ord athlos, som betyder konkurrence.

  • Hvis man bevæger sig i det eksakte moment startskuddet lyder, så har man tyvstartet, fordi hjernen ikke kan opfange lyden fra startpistolen på under 0,10 sekunder.

  • Ca. 30 % af de udendørs danske rekorder er sat af atleter, der er aktive nu.

  • På top 5 ranglisten over hurtigste danske herrer er fire af disse pladser indtaget af atleter, der har sat tiden i 2021, så er et meget højt niveau i dansk sprint for tiden. Det skete alt sammen til det samme stævne. Det var til DM 2021. De slog alle den tidligere danske rekord. Måske får vi en lige så spændende 100m finale i Aalborg i 2022?

  • Den danske hammerkast rekord for kvinder svarer til, at der er kastet en hammer på 4 kg hen over 5 1/4 busser på 13,5 meter. Rekorden er 71,09 meter sat af Katrine Koch Jacobsen, der også forventer at kaste langt til DM-ugen i Aalborg i 2022.
Læs mere

Se mere om DM-ugen