Idrætter

Wakeboard

Wakeboard

Wakeboard er en sport, der i sin udførsel minder om skateboard og snowboard - men det foregår på vand. Man bliver trukket hen over vandoverfladen ved at holde fast i et håndtag, som er befæstet på et overhængende elektrisk kabelspil. Wakeboardbanen under kabelspillet består af diverse hop, sliders og fun-boxe, som udøveren bruger til at lave sine tricks.

Wakeboardbaner kan i Danmark dyrkes i ti forskellige klubber, der er placeret i forskellige søer og havne rundt omkring i landet.

Wakeboard

Vidste du?

  • Wakeboard kan dyrkes på en 2.0 bane eller en full-size bane. Førstnævnte består af et kabelspil mellem to tårne, hvor man står frem og tilbage. Sidstnævnte består af 4-6 tårne, og her står man rundt i en cirkel.

  • I wakeboard bruger man ordet rider (fra engelsk) om en udøver.

  • En rider skal som minimum være iført en hjelm, en CE godkendt svømmevest og selvfølgelig have et wakeboard på fødderne.

  • Obstacles er betegnelsen for de forskellige hop, sliders og fun-boxe, der udgør wakeboardbanen. Wakeboardbaner behøver ikke at være ens på tværs af klubber, men kan være opbygget af forskellige elementer.

  • Bedømmelsen af en riders udførsel sker ud fra to parametre: teknisk sværhedsgrad og indtryk.
Læs mere

Se mere om DM-ugen