Gå direkte til indhold

Svendborg

Beliggenhed:
Trailcentret etableres ved Halling Skov umiddelbart øst for Svendborg by i udkanten af et større offentligt ejet skovområde; Stevneskoven, Gl. Hestehave og Halling Skov. Skovene, som ligger i direkte tilknytning til byen, og er forbundet med vandre- og cykelstier, er det største sammenhængende offentlige skovområde i kommunen og det mest benyttede naturområde i Svendborg til rekreative formål.

Projektet kort fortalt:
Trailcentret etableres i en ældre stor stråhytte. Stråhytten er solidt bygget og rummer mange muligheder pga. dens markante størrelse (20x15 m, og 7 m. i kip). Hytten er i dag inddelt i to større afdelinger, separeret med en rumdeler.

Projektet omfatter en renovering af stråhytten, servicefaciliteter og opholdsarealer omkring hytten samt en ombygning inde i stråhytten, hvor hytten inddeles organisatorisk og indretningsmæssigt i to separate afsnit: A) afdeling med offentlig adgang og B) foreningsafdeling:

A) Den offentlige afdeling vil komme til at bestå af en ny førstesal i den vestlige ende af hytten, hvor der etableres en sovehems for grupper med plads til f.eks. et idrætshold eller skoleklasse. I den østlige ende af hytten etableres en stor opholdssal (med plads til 40 personer), med borde og bænke og formidling. Fra opholdssalen er der adgang til hemsen. Denne afdeling skal være mulig at booke for offentligheden, når der skal afholdelse arrangementer, ture, undervisning, træninger, mv. For at undgå hærværk o.l. bør adgang til støttepunktets indendørsfaciliteter ske via en låsekode.

B) Foreningsafdelingen skal give tilknyttede lokale foreninger (dvs. medlemmer) attraktive forhold, når de har en aktivitet i området eller bare har behov for at mødes. Det er ideen, at der under ovennævnte hems, i hyttens vestlige ende, indrettes et foreningsrum, som skal fungere som varmestue og mødelokale. Rummet skal gøre trailcentret anvendeligt hele året. Der skal endvidere gøres plads til simple omklædningsfaciliteter og materialerum (til f.eks. rekvisitter til events/løb). Adgangen reguleres også her med en låsekode.

I tilknytning til begge afdelinger skal der etableres et toilet, som evt. skal kunne tilgås udefra. Adgangsregulering til toilet skal nærmere afklares grundet risiko for hærværk mv.

Udendørs vil projektet omfatte følgende elementer:

  • Borde/bænkesæt til ophold.
  • Overdækket område til ophold i dårligt vejr med siddepladser og ildsted til brug i vinterperioden. Det overdækkede område skal være fleksibelt og brugbart til alle former for ophold og evt. idrætsaktiviteter i mindre grupper.
  • Træningsfaciliteter og motorikbane.
  • Servicestation for alle former for cykling: cykelstativ, cykelvask, cykelpumpe og vandstation.
  • En mindre mtb-teknikbane, hvor grundlæggende færdigheder kan finpudses.
  • ”Hesteparkering”
  • En sti skal befæstes og skiltes fra p-pladsen til trailcenter.
  • En mindre P-plads forsøges anlagt i tilknytning til trailcentret.
  • Nye stier skal forbinde trailcentret med de mange afmærkede stier/ruter i området.
  • Offentlig adgang til stranden/havet ved Bjørnemosen.

Download det samlede skitseprojekt (19 mb pdf)


Mulige idrætter:
Trailcentret placeres i direkte tilknytning til skov, og der er blot nogle få hundrede meter til kysten. Der vil potentielt være mulighed for følgende idrætter med udgangspunkt fra trailcentret:

  • Orienteringsløb
  • Ridning
  • Landevejscykling
  • Mountainbike
  • Løb
  • Trailløb
  • Rulleski
  • Vandring
  • Stavgang
  • Cross-triatlon
  • (Havsvømning, kajak og SUP afhænger af bedre adgangsforhold til stranden)


Projektejer:
Foreningen for Svendborg Trailcenter (sammenslutning af lokale idrætsforeninger) er projektejer.

Forventede etableringsomkostninger:
De forventede anlægsomkostninger er estimeret til 7,3 mio. kr.

Tilknyttet tegnestue:
Praksis arkitekter.