PRM: Kamp- og stævneaktiviteter bør fortsætte

DIF understreger, at stævneaktivitet og kampe hos idrætsforeninger kan og bør fortsætte, hvis de overholder de krav og retningslinjer, som findes på området.
25. sep 2020
DIF understreger, at stævneaktivitet og kampe hos idrætsforeninger kan og bør fortsætte, hvis de overholder de krav og retningslinjer, som findes på området.

DIF har anbefalet sine idrætsforeninger at aflyse alle sociale aktiviteter som klubfester, filmaftner og lignende – dermed ligger DIF helt på linje med regeringens opfordring til at aflyse sociale aktiviteter i forbindelse med uddannelsesinstitutionerne, skoler og fritidstilbud. Men idrætsforeninger og forbund bliver også i disse dage mødt med spørgsmål om, hvorvidt kampe og stævner skal aflyses. Til det siger DIF’s direktør Morten Mølholm Hansen.

”Vores anbefaling er, at man afvikler kampe og stævner ligesom den daglige træning. Selvfølgelig under hensyntagen til forsamlingsforbuddet og de detaljerede retningslinjer, som er udarbejdet på området. Idrætsforeningerne har hele vejen igennem vist stor ansvarlighed, og det er jeg overbevist om, at de også fortsat vil gøre,” siger Morten Mølholm Hansen.

Mental og fysisk sundhed

”Det har kæmpe betydning for danskerne og især landets børn og unge, at de fortsat kan dyrke sunde idrætsaktiviteter, hvor de får motion og et smil på læberne. Det giver fysisk og mental sundhed. Der er lavet indgreb, retningslinjer og etableret en stor testkapacitet i Danmark, så vi kan leve et så normalt og sundt liv som muligt omstændighederne taget i betragtning, og i forhold til den normalitet spiller idrætten en meget vigtig rolle,” understreger Morten Mølholm Hansen.

Han understreger dog samtidig, at han sagtens kan forstå, at der er en generel bekymring i samfundet på baggrund af udviklingen i smittetallene og de restriktioner, som er blevet indført.

”Det er klart, at mange gør sig overvejelser i øjeblikket, og foreningsidrætten er en frivillig sektor, hvor forbund, foreninger, forældre og udøvere kan træffe egne beslutninger. Men vores overordnede budskab fra DIF er, at vi skal henholde os til de begrænsninger og retningslinjer, som med grundighed og ansvarligt er udarbejdet på området.”

Forbund, foreninger og udøvere kan orientere sig på DIF’s temaside om corona på adressen: dif.dk/corona