Klar corona-opfordring fra DIF: Hold fast og hold ud

Danmarks Idrætsforbund bakker på baggrund af den alvorlige corona-situation op om forlængelsen af de nuværende restriktioner. Samtidig sender DIF en vigtig melding til sine næsten 500.000 frivillige.
29. dec 2020
Danmarks Idrætsforbund bakker på baggrund af den alvorlige corona-situation op om forlængelsen af de nuværende restriktioner. Samtidig sender DIF en vigtig melding til sine næsten 500.000 frivillige.

Dansk idræt har været hårdt ramt gennem hele corona-pandemien. Alligevel bakker DIF op om myndighedernes seneste udmelding og udtrykker forståelse for, at de nuværende restriktioner – også på idrættens område – forlænges til foreløbig den 17. januar 2021.

”Lige nu kæmper vi i Danmark en fælles kamp for at holde corona-situationen mest mulig under kontrol. Dén kamp bakker vi op om i DIF, og vi ved, at vores foreninger og forbund fortsat vil agere ansvarligt og forsvarligt. Det har de på flot vis gjort under hele corona-krisen, selvom de har været under et stort pres”, siger Niels Nygaard, formand for DIF.

Samtidig sender han en opmuntring og opfordring til de op mod 500.000 frivillige i DIF-idrætten.

”Gennem de seneste 10 måneder har vores frivillige brugt deres dyrebare fritid på at tilpasse sig de løbende corona-restriktioner. Der er blevet lukket ned og åbnet op. Og siden er der lukket ned igen. Undervejs har mange lagt et forbilledligt arbejde i at skabe corona-trygge rammer, så vi har kunne opretholde så stor en del af vores foreningsfællesskaber og aktiviteter som muligt. De fortjener al mulig anerkendelse og opmuntring” siger Niels Nygaard og fortsætter:

”Jeg vil gerne sende et kæmpe skulderklap til alle vores frivillige og samtidig komme med en opfordring til både dem og vores knapt 2 millioner medlemmer: Selvom det lige nu er hårdt, så håber jeg, at I alle vil holde situationen ud, så vi som samfund kommer bedst muligt gennem den kommende tid. Og jeg håber, at I alle vil holde fast i foreningsidrætten, som formentlig bliver vigtigere end nogensinde, når situationen igen giver mulighed for lempelser” lyder det fra DIF-formanden.

Forlængelsen af de nuværende restriktioner betyder bl.a., at al indendørs foreningsidræt fortsat holdes lukkes – foreløbig frem til den 17. januar. Udendørs idræt kan gennemføres, hvis man overholder de gældende retningslinjer – herunder forsamlingsforbuddet på maks. 10 personer.

Læs mere om retningslinjerne på DIF.dk/Corona