Danske sportsstjerner bakker op om bæredygtighed

Selvom Danmark er verdensmestre i pant, så mangler der fortsat 125 millioner flasker og dåser årligt i pantsystemet. Nu sætter otte danske sportsstjerner fokus på problemet ved at deltage i Pant Cup 2020.
24. jun 2020
Selvom Danmark er verdensmestre i pant, så mangler der fortsat 125 millioner flasker og dåser årligt i pantsystemet. Nu sætter otte danske sportsstjerner fokus på problemet ved at deltage i Pant Cup 2020.

Fire millioner pantflasker og dåser ryger gennem det danske pantsystem hver eneste dag året rundt. Det betyder, at vi danskere årligt sender 1,4 milliarder pantflasker til genanvendelse, og derfor kalder vi os uofficielt for verdensmestre i pant.

Men selvom vi kan være stolte over vores pantsystem, så er der stadig cirka 125 millioner flasker og dåser, der ikke kommer tilbage i systemet. Det skal en række danske sportsstjerne nu hjælpe med at sætte spot på via pantkonkurrencen Pant Cup 2020.

Pant Cup 2020

Startskuddet til Pant Cup 2020 har netop lydt. I turneringen, der afvikles i juni og juli, kæmper otte sportsstjerner for klimaet, og de dyster samtidig mod hinanden om at blive årets pantspiller. Pant Cup skal med et glimt i øjet minde os om at pante og især huske på, at der nu også er kommet pant på saft- og juiceprodukter.

Dansk Retursystem, der står bage kampagnen og Pant Cup 2020, opfordrer også danskerne til at udfordre hinanden til at dyste i pantning på sociale medier med hashtagget #PantCup2020. Deltagerne konkurrerer om at få deres pantkamp kommenteret af sportskommentator Flemming Toft.

I Pant Cup 2020 deltager otte sportsstjerner med hver 20 pantemballager, som de skal pante så hurtigt som muligt. Den, der først står med flaskebonen i hånden, har vundet. To deltagere dyster mod hinanden, og vinderen går videre til næste runde. Finalen afvikles 12. juli, og alle kampe kan ses på www.facebook.com/danskretursystem og Instagram @danskretursystem. Læs mere på www.danskretursystem.dk/pantcup.

De otte deltagere er:

• Cathrine Dufour, dressur

• Jeanette Ottesen, svømning

• Jonas Knudsen, fodbold

• Mads Mensah, håndbold

• Peter Rosenmeier, bordtennis

• Rune Glifberg, skateboard

• Sverri Nielsen, roning

• Fredrik Bjerrehus, brydning