Gå direkte til indhold

Outdooridræt i Danmark

Interessen for at dyrke idræt og motion i naturen har i de senere år været støt stigende i Danmark. Faktisk er naturen i dag mere brugt som idrætsarena end fodboldbaner og idrætshaller.

Den stigende interesse for at dyrke idræt og motion i naturen er positiv og bidrager til at flere danskere bliver fysisk aktive, men vi skal også sikre os, at idræt i naturen foregår på en god og bæredygtig måde. I DIF arbejder vi på en lang række projekter (fx trailcentre), som kan fremme mulighederne for outdooridræt på en bæredygtig måde.

Hvor må du dyrke din outdoor-idræt?
Reglerne for færdsel og aktiviteter i den danske natur er lidt af et kludetæppe af love, bekendtgørelser etc. Det kan være svært for både udøvere, lodsejere og myndigheder at kende reglerne. I DIF mener vi, at der er behov for et større kendskab til reglerne samt debat om, hvor og hvordan de mange regler kan justeres, så vi kan sikre gode muligheder for idræt, samtidig med at vi tager hensyn til naturen. 

Læs mere i rapporten Idrættens adgang til naturen.

Hvilke outdoorfaciliteter er til rådighed ?
I 2018-2019 gennemførte DIF en stor national kortlægning og analyse af de idrætsmuligheder, der er i naturen.

rapporten Outdooridræt i Danmark – en analyse af idrætsmulighederne i den danske natur går vi bag om resultaterne og giver en række anbefalinger til forbedringer af idrætsmulighederne i den danske natur.

I tabellerne og de interaktive kort herunder kan du gå på opdagelse i alle analyseresultater. De interaktive kort giver mulighed for at klikke ind på de enkelte kommuner for at hente mere detaljerede data på kommuneniveau, fx data vedrørende specifikke areal- og facilitetstyper i de enkelte kommuner.