Gå direkte til indhold

DIF Museums aktuelle udstillinger

Der er til dagligt idrætshistoriske udstillinger rundt omkring i Idrættens Hus

DIF Museum har forskellige permanente udstillinger stående rundt omkring i Idrættens Hus, som er værd at se:

  • Idrættens Hall of Fame - se mereunder samling her
  • "Guldfireren" fra OL i Tokoy i 1964 (ophængt i foyerens loft)
  • Olympiagangen med sjælden fotoserie fra Olypiske Lege i Athen 1896 - se denne i menuen herunder med navnet "Olympiagangen"
  • Skiftende udstillinger i tre montre i foyeren
  • Olympisk Plakatsamling ophængt på gangene ved Bibliotek og arkiv

Herunder ses et par billeder fra nogle af disse med billede under teksten:

I en udstillingsmontre kan du se Per Cock-Clausens skøjter og hans imponerende sportskarriere. Ikke blot i nogle år, men i flere årtier var han ubesejret Danmarks bedste mandlige skøjteløber, og han vandt Danmarksmesterskaberne i årene 1940-1962. Desuden var han den første danske kunstskøjteløber til at repræsentere de rød-hvide farver ved vinter-OL, hvor han deltog både i 1948 i St. Moritz og i 1952 i Oslo. 

DIF Museum har en unik samling af danske OL-kollektioner, som aktuelt er ved at blive fotograferet. De har været mange forskellige designere, der har sat deres præg på de danske olympianeres tøj, hvor de røde og hvide farver naturligvis er gennemgående. Se nogle af OL-tøjsættende i DIF Museum i hus C i Idrættens Hus. 

DIF Museum har en stor samling af OL-plakater gennem tiden, der portraterer de moderne olympiske leges historiske vingesus. 

DIF Museums bibliotek indeholder et stort antal af bøger, tidsskrifter og artikler om idræt igennem tiden. Det strækker sig langt tilbage og den tidligste kilde er Christian d. IV's fægtebog! Herfra og frem er det et unikt samlingsværk af dansk idrætshistorie, der er vigtig for vores forståelse af sport, krop, kultur og samfundsliv i dag. Idrættens kulturarv er vigtig og relevant for forståelsen af samtiden, udviklingen samt for hvor vi er i dag. I biblioteket kan du både se den flotte buste af Holger Nielsen, pionér for organiseringen af idrætten i Danmark, samt en smuk OL-flamme fra London 2012, hvor den olympiske ild brændte i mange blomsterlignende "Olympic Cauldrons".