Husum har kæmpet for klubhuset

Det har kostet massevis af frivillige timer og søvnløse nætter, men i dag kan Husum Boldklub prale af et klubhus, der både gavner klubmiljøet og fostrer nye små foreninger i nærmiljøet - og en stor satsning på dameafdelingen.
13. nov 2020
Det har kostet massevis af frivillige timer og søvnløse nætter, men i dag kan Husum Boldklub prale af et klubhus, der både gavner klubmiljøet og fostrer nye små foreninger i nærmiljøet - og en stor satsning på dameafdelingen.
Det er lyst og indbydende, og det dufter af nyt træ, når man besøger Husum Boldklubs nye klubhus, der er kommet op at stå takket være hjælp og kontant støtte fra både fonde og Københavns Kommune. Og ikke mindst en kæmpe indsats fra klubbens frivillige, blandt andre formand Johnny Nielsen.
 
“Vores gamle klubhus var fra maj 1969, men nu kunne det heller ikke mere! Det havde sin charme, og det lå tæt på banen, og der var miljø…” siger han og fortsætter:
 
“...Men det var gammelt, råddent, det var koldt om vinteren, der var kun fire brusere, og så var det meget svært at få børnene til at blive. Nu kan trænerne få børn til at blive lidt længere,” fortæller han.
 
Husum Boldklub er næsten 100 år gammel, og har knap 600 medlemmer, og det er en klar forventning, at de indbydende rammer vil være med til at lokke flere nye medlemmer til.
 
“Ingen tvivl om, at tiden ændrer sig, og børn og forældre er mere krævende, hvis man skal trække nye til. Og et klubhus, som dette her er noget, der tiltrækker medlemmer,” forklarer Johnny Nielsen, da han viser rundt i lokalerne. Der er plads til, at man kan sætte sig i et hjørne og læse, der er mulighed for at spille en gang e-fodbold på skærmen, og i det hele taget plads til hygge.
 
“Nu kan vores medlemmer komme og slappe af her i en halv time efter skole og før træning, i stedet for at de skal stresse og tage hjem først,” siger formanden.
 
Corona-krisen
Lige nu lægger corona-krisen dog en dæmper på aktiviteterne, men det er planen, at hele området skal få glæde af det nye hus.
“Førhen kunne vi ikke rigtigt invitere folk indenfor i det gamle klubhus. Gulvet var dårligt, det trak ind, og det var koldt. Men nu har vi snakket med både Parasport Danmark og med Ældresagen, for nu har vi jo noget, vi kan tilbyde. Vi skal holde møder med beboerformændene fra området om, at her er plads til en petanque-klub, en strikkeklub og så videre. Vi breder os, og vi vil hjælpe i området, så vi håber, at vi kan få dem med, så de kan være en del af klubhuset,” siger Johnny Nielsen.
 
"Måske er der så en pensioneret lærer blandt dem, og så kan vi sige til vores børn, at de kan få lektiehjælp hernede,” siger han.
 
“Vores forventning er, at vi får en større medlemsskare, at vi kan være den der aktive medspiller i lokalområdet, så vores forening kan få klubber i klubben. Vi prøver at være en del af området, vi føler, vi har en forpligtelse i stedet for bare at være en fodboldklub,” siger han. 
 
Formanden for Husum Boldklub, Johnny Nielsen, er ualmindeligt glad for foreningens nye klubhus.

Faldgrupper
På samme måde, så føler Johnny Nielsen også en forpligtelse overfor andre foreninger, der står og mangler egnede lokaler.
“Jeg kan se, at mange andre klubber og foreninger har dårlige forhold, men hvis vi kan gøre det her i Husum, så kan det også give
håb for andre,” siger han, før han indrømmer, at det har været en lang og sej kamp.
 
“Der har været opture og nedture. For der er masser af faldgruber,” siger formanden og nævner problemer lige fra fredede flagermus,
tvister med bygherren til økonomiske krav, der pludselig skulle indfries. Det er tydeligt, at det er et emne, som Johnny Nielsen kan snakke
længe om - og han gør det gerne, hvis andre foreninger har brug for et godt råd.
 
“Ja! Bare spørg! Bare ring!” siger han.