Corona - råd og vejledning i idrætten

I DIF følger vi udviklingen omkring COVID-19 tæt, og vi opfordrer alle forbund og foreninger til at følge myndighedernes råd og retningslinje. Vi har samlet de vigtige råd og vejledninger for idrætten her.

Siden er opdateret den 26. januar kl. 22.00

På et pressemøde den 26. januar meddelte regeringen, at alle corona-restriktioner bortfalder fra og med den 1. februar.

Gældende restriktioner

Følgende restriktioner er tidligere meldt ud af Kulturministeriet og gælder til og med den 31. januar

 1. Der kan være op til 3 x 500 betalende og siddende tilskuere opdelt i adskilte sektioner til indendørs idrætsarrangementer. Intet tilskuerloft til udendørs arrangementer (dog kun siddende tilskuere). Mundbind er et krav (dog ikke når man sidder på sin plads) og coronapas obligatorisk. Læs mere her.

 2. Krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet som idrætshaller, træningscentre og svømmehaller (dog ikke under idrætsudøvelsen). 

 3. Krav om brug af coronapas i træningscentre. Kravet gælder både for kommercielle trænings-/fitnesscentre og for Foreningsfitness (læs mere nedenfor i Q & A om coronapas..

Gældende anbefalinger m.h.t. børneidræt

Kulturministeriet har meldt følgende anbefalinger ud for kommuner og sogne med høj smitte (pga. høj samfundssmitte gælder anbefalingerne pt. i alle kommuner og sogne)

 • Klæd om hjemmefra
  I det omfang, det er muligt, opfordres alle børn og unge til at møde op omklædte. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.

 • Bed forældrene aflevere deres børn udendørs
  Er det muligt, så bed forældrene om at aflevere og hente deres børn uden for hallen.

 • Hold afstand
  Mind forældre og andre voksne om at holde afstand, hvor det er muligt. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter mv.

 • Opdel aktiviteterne i mindre grupper
  Kan aktiviteterne på en naturlig måde planlægges inden for mindre og faste grupper/hold, anbefales dette. 

5 spørgsmål og svar om corona-anbefalingerne omhandlende børn og unge

Myndighederne har en række anbefalinger til foreningsidrætten i de kommuner og sogne, der har høj smitte (hvilket pt. er alle kommuner i landet).

For idrætsspecifikke råd og vejledninger

Hvis du har spørgsmål, som går mere på idrætsspecifikke råd og vejledning, skal du kontakte dit forbund

Nyttige links

Nyheder om corona