BESTSELLERS OLYMPISKE HÅB

Nikolai Terteryan blev kåret som Bestsellers Olympiske Håb til SPORT 23. Foto: Lars Møller
Prisen uddeles hvert år til en atlet, der forventes at kunne sætte sit præg på fremtidens olympiske eller paralympiske lege. Vinder i 2023 blev bokseren Nikolai Terteryan.
Prisen uddeles hvert år til en atlet, der forventes at kunne sætte sit præg på fremtidens olympiske eller paralympiske lege. Vinder i 2023 blev bokseren Nikolai Terteryan.

Til SPORT 23 uddelte BESTSELLER sin talentpris for 15. gang til en ung atlet med en lovende fremtid inden for dansk idræt.  Vinderen i 2023 blev bokseren Nikolai Terteryan.

De nominerede til prisen i 2023 var:

  • Bokseren Nikolai Terteryan
  • MTB- og landevejsrytteren Albert Withen Philipsen
  • Taekwondokæmperen Edi Hrnic
Info om prisen

UDVÆLGELSESKRITERIER

De tre nominerede bliver udvalgt på baggrund af anbefalinger og indstillinger fra de DIF's specialforbund, som hver især indstiller atleter, der alle har et særligt talent og en lovende fremtid inden for deres sport, ligesom de nominerede er kendetegnet ved stærke og ordentlige værdier, som gør, at de bidrager til et positivt miljø omkring dem og deres sport.

Efter en årrække med en overvægt af dygtige, kvindelige atleter, er dette års indstillinger og nominerede overvejende unge, talentfulde mænd. Og de tre, der er valgt som nominerede i år, er fundet i et meget stærkt felt.

Foruden titlen følger DKK 100.000 inklusiv et tøjsponsorat på DKK 25.000. Støtten skal hjælpe vinderen på vejen mod at opfylde sine olympiske drømme. 

Trods deres unge alder har de tre nominerede allerede flotte, markante meritter, som vidner om deres store talent, og samtidig har de en ydmyg og beundringsværdig indstilling til det at være eliteudøver og rollemodel Anders Gam, direktør for JACK & JONES og en del af BESTSELLERs OL-samarbejde

De nominerede til BESTSELLERS Olympiske Håb 2023

Her kan du læse mere om, hvorfor sidste års tre atleter blevet nomineret til prisen

Albert Withen Philipsen, cykelrytter

Albert Withen Philipsen er en 17-årig cykelrytter, der, siden han var helt lille, har vidst, at han ville være professionel. Han drømmer om at efterligne sine idoler, Tom Pidcock og Mathieu van der Poel, ved at kunne konkurrere inden for både mountainbike, landevejsløb og cykelcross.

Albert afsluttede 2023-sæsonen som den regerende danske U19-mester i cykelcross, MTB, linjeløb og enkeltstart. Han har også titlerne som U19-verdensmester i linjeløb og MTB samt titlen som U19-europamester i enkeltstart.

På trods af Alberts betydelige succes, forbliver han ydmyg med en solid arbejdsmoral og klare mål for fremtiden. Med hans præstationer og dedikation er Albert en potentiel fremtidig olympisk medaljevinder for Danmark – i denne sammenhæng fra og med OL 2028 i Los Angeles.

Edi Hrnic, taekwondokæmper

Edi Hrnic er en 19-årig taekwondokæmper, der på blot to år er rykket fra den nederste del af ranglisten til nu at være blandt de allerbedste i verden.

Edi gjorde sin entré på den internationale scene som 17-årig, da han vandt sølv ved EM, hvor han besejrede nogle af verdens bedste kæmpere. Denne bedrift banede vejen for hans deltagelse i VM, hvor han avancerede til kvartfinalen. Senere vandt Edi guld ved U21-EM i 2022 og ved European Games i 2023. Han vandt den sidstnævnte medalje blot 48 timer efter, at han blev student.

I øjeblikket holder han sabbatår for at fokusere fuldt ud på sporten og kvalificere sig til OL i Paris 2024. Med sit smittende smil og sin positive attitude er Edi en dedikeret ung atlet, der formår at balancere familie, uddannelse og sport.

Nikolai Terteryan, bokser

Nikolai Terteryan er en 22-årig bokser, der som den første danske bokser i 12 år har kvalificeret sig til OL i Paris 2024. Nikolai er på trods af sine imponerende resultater altid villig til at hjælpe unge atleter og nye medlemmer i sin klub og hold. Og han er konsekvent positiv og respektfuld over for sine modstandere og holdkammerater.

Nikolai er i øjeblikket en af Europas topboksere, og han har vundet over to regerende europamestre samt en sølvmedaljevinder fra USA ved verdensmesterskaberne. Og med en guldmedalje ved European Games i juli i år blev talentet, evnerne og potentialet for alvor cementeret.

Hans exceptionelle resultater i boksning er usædvanlige for Danmark. Han ses som en potentiel medaljevinder ved OL 2024 med den rette forberedelse, og for Nikolai er deltagelse i OL en drøm og en hyldest til hans afdøde far, der var bokser på højt niveau.