Volleyklubben Vestsjælland

Giver glæden ved volleyball videre til tusindvis af børn og unge hvert eneste år, når foreningens frivillige tager boldene under armen og besøger samtlige skoler i kommunen.

Det er langt fra kun på hjemmebanerne i Slagelse og i Korsør, at de frivillige i Volleyklubben Vestsjælland giver glæden ved sporten videre.

Foreningen, der i 2023 fejrede sit 50-års jubilæum, har i snart mange år, hvert år sendt foreningens ildsjæle på rundtur til samtlige skoler i Slagelse Kommune for at dele deres passion for volleyball. Det kommer både idrætslærere og skoleelever fra de yngste til de ældste årgange til gode. Alene i 2023 var der 3.600 tilmeldte børn og 200 skolelærere, som på den måde prøvede kræfter med volleyball-sporten. I forbindelse med skolebesøg har klubben også undervist handicappede, autister, modtageklasser og på heldagsskoler.

Hvert år i løbet af foråret rundes skole-turneen af med et kæmpe udendørs finalestævne, hvor omkring 40 volleyballbaner summer af aktivitet og glæde, når op imod 1200 skoleelever mødes for at tilbringe en sjov dag med volleyball.

På samme måde samarbejder Volleyklubben Vestsjælland med Slagelse Kommune og DIF’s egen Get2sport for at aktivere og integrere børn og unge i udsatte boligområder til den dansk foreningsverden. Børn og unge, som dermed får præsenteret et sundt alternativ til at hænge ud på gader og stræder, eller til at sidde bag skærmen derhjemme.

Ligeledes samarbejder Volleyklubben Vestsjælland med Slagelse Talent- og Eliteklasser på Nymarksskolen i Slagelse og Gørlev Idrætsefterskole, hvor klubben står for volleyballundervisningen.

De mange arrangementer ude af klubben kan ikke gennemføres uden frivillige, og dem har Volleyklubben Vestsjælland mange af. Både når Tour de France kommer til byen og når den lokale byfest skal afholdes, kan man være sikker på, at nogle af de frivillige hænder kommer fra Volleyklubben Vestsjælland. Hvert år arrangerer klubben et af Danmarks største ungdomsvolleyball-stævner med knap 800 deltagere fra ind- og udland, hvor omkring 100 frivillige er i gang over en weekend.

“Du kan ikke have en god klub uden en god organisation og en lang række frivillige. Og det har vi: En fantastisk klub med et fantastisk fællesskab fyldt med mennesker, der gør en ekstra indsats: Ildsjæle, der går foran og aktiverer de andre medlemmer,” siger foreningens formand, Elmer Petersen.

Det er dog ikke kun udenfor hallerne, at Volleyklubben Vestsjælland præsterer.

Også på hjemmebane i hallerne i Korsør og Slagelse er der fyldt godt op til den daglige træning og til kampe. Når herrernes 1. hold spiller hjemme i landets højeste række, er Korsørhallen fyldt med tilskuere, samarbejdspartner og sponsorer i alle aldre.

Klubbens medlemsskare spænder ganske vidt – lige fra de yngste nybegyndere på en håndfuld år til de allerældste. Det gælder både på og udenfor banen: Foreningens hold for spillere på 50+ bliver for eksempel trænet af en træner, der selv er 80+. Der er plads til alle i Volleyklubben Vestsjælland.

Fakta om Volleyklubben Vestsjælland

Volleyklubben Vestsjælland er en sammenslutning fra 2007 af volleyklubberne fra Slagelse, Skælskør og Korsør.

Klubben, som til daglig holder til i Slagelse Kommunes i hallerne i Korsør og Slagelse, har 379 medlemmer i alle aldre og på alle niveauer.

Tre grunde til at stemme på Volleyklubben Vestsjælland

  • Er hvert år med til at brede sporten ud til tusindvis af børn på alle kommunens skoler. I år blev det til 3.600 skolebørn og 200 skolelærere.

  • Tager socialt ansvar, når foreningen engagerer sig i volley-aktiviteter i vores udsatte boligområder.

  • Tilbyder volleyball og samvær på tværs af køn og alder og niveau.