Lindholm Badminton Klub

Det sociale samvær i Lindholm Badminton Klub er mindst lige så vigtigt som resultatet på banen. Uanset om man vinder eller taber bliver modstanderne altid budt på mad, drikke og hygge efter kampen.

For medlemmerne af Lindholm Badminton Klub er fællesskabet og det sociale samvær på og udenfor banen det vigtigste af alt. Det gør også, at der altid er aktivitet i hallen, i fitnesslokalet og i cafeteriet. Lindholm Badmintonklub er en klub, hvor du har lyst til at være, hvor du ikke kan undvære at komme, og hvor du ikke altid har lyst til at tage hjem.

“Vi har nogen, der stort set bor i klubben, og vi har drillet dem med, at vi vil stille en køjeseng i et depotrum. Men nu har vi besluttet, at vi smider de små hjem klokken 18.30, og de ældste ungdomsspillere hjem klokken halv ti. De unge sidder og kigger på seniorerne og håber, at der er nogen, der vil spille med dem,” siger klubbens formand Gitte Paulsen.

Fællesskabet i klubben omfatter også modstanderne, som godt kan lide at komme og spille kampe på Lindholm Badmintonklubs hjemmebane.

Uanset resultatet på banen, så er det en fast tradition, at alle modstandere bliver budt på mad og drikke efter kampen. De mindste får kage og saftevand, de voksne måske en ostemad og en øl - og ofte ender hyggen ud i ‘en bette fest’, som det hedder på de kanter.

Det er også muligt bare at dukke op og leje en bane i en time med en kammerat, men som udgangspunkt er alle medlemmer tilknyttet rigtig holdtræning med instruktører, som har ansvar for det gode humør - og for at alle hold holder jævnlige sociale arrangementer udenfor badminton-banen.

Klubben har ikke mangel på instruktører, for alle medlemmer fra 7. klasse og op bliver tilbudt en uddannelse som hjælpetræner, og der er heller ikke mangel på frivillige generelt, for klubben fællesskab inkluderer også forældrene til de yngre medlemmer. For Lindholm Badminton Klub er ikke sådan en forening, hvor man bare læsser sit barn af og henter det halvanden time senere. En gang om året har alle forældre således mødepligt til 'Snak og æd’ arrangementet med mad og fællesdans - og desuden skal alle skrive sig op til en ‘frivillighedsopgave’.

Klubbens fællesskab gælder også mennesker på kanten af samfundet og arbejdsmarkedet, som for eksempel ukrainske flygtninge eller handikappede – og så har den ansat personale i det kommunale jobtilbud: ‘Små job med mening’ - nogen gør rent, nogen laver varm mad et par gange om ugen, hvor medlemmer kan komme og spise. Og de må selvfølgelig godt tage familie og vennerne med: Lindholm Badmintonklub har plads til alle.

Fakta om Lindholm Badminton Klub

Lindholm Badminton Klub har eksisteret i næsten 75 år. Den har i dag 440 medlemmer fra 2 til 92 år. Fokus er først og fremmest på det sociale med masser af aktiviteter udenfor badmintonbanen.

Derfor er der godt med ’klubber i klubben’, hvor medlemmer mødes og løber, vinterbader, klatrer, spiser sammen og så videre. 

Tre grunde til at stemme på Lindholm Badminton Klub

  • Lindholm Badminton Klub kæmper på banen, men efter kampen hygges der med modstanderne over mad og drikke.

  • Medlemmerne kan lide at være i klubben, så der er ingen mangel på frivillige til de mange opgaver i Lindholm Badminton Klub.

  • Alle medlemmer fra 7. klasse og op tilbydes hjælpetrænerkursus – og rigtige mange tager imod tilbuddet.