SPORT 2023

ÅRETS HOLD­KAMMERAT

Olivia Kirkegaard fra Grindsted GIF Fodbold vandt Årets Bedste Holdkammerat til Sport 23. Foto: Lars Møller
Ved SPORT 2023 kårede Fremtidens Idræt for Børn og Unge Årets Holdkammerat 2023. Vinderen blev fodboldspilleren Olivia Kirkegaard fra Billund.
Ved SPORT 2023 kårede Fremtidens Idræt for Børn og Unge Årets Holdkammerat 2023. Vinderen blev fodboldspilleren Olivia Kirkegaard fra Billund.

Info om 'Årets Holdkammerat'-prisen

OM PRISEN

Det sociale fællesskab i idrætsforeningerne er unikt. Men det kommer ikke af sig selv. Derfor anerkender vi den helt særlige rolle, den gode holdkammerat spiller i alle landets foreninger, når vi kårer Fremtidens Idræt for Børn og Unge 'Årets Holdkammerat'.

Prisen uddeles til en holdkammerat, der gør en helt særlig og ekstraordinær indsats overfor holdkammeraterne og for det sociale sammenhold i foreningen. Med titlen følger 50.000 kroner til et arrangement i foreningen. Der er 10.000 til de øvrige to nominerede.

Alle kan indstille en holdkammerat: holdkammerater, frivillige, forældre og trænere, formænd osv. For den gode holdkammerat kan sætte et positivt aftryk hele vejen rundt i en forening.

Fremtidens Idræt for Børn og Unge er navnet på en ambitiøs indsats med støtte fra A.P. Møller Fonden, der over de næste fem år skal styrke og udvikle idrætten for de 800.000 børne- og ungemedlemmer i DIF's foreninger.

Lokale idrætsforeninger er afgørende for sammenhængskraften i Danmark, og de gode holdkammerater er fundamentet i enhver succesfuld forening. Det er dem, vi hylder med denne pris.

Tidslinje i 2023

  • 5. oktober: Der åbnes for indstillinger

  • 29. oktober: Der lukkes for indstillinger

  • 29. oktober - 8. november: Jury voterer og udvælger tre finalister

  • 10. november: De tre finalister offentliggøres.

  • 6. januar: Vinderen afsløres i forbindelse med det store Sport 2023-show i Jyske Bank Boxen i Herning

FAQ

Pressemeddelelse 5. oktober 2023

Ny pris hylder de gode kammerater i idrætsforeningerne

”Fremtidens Idræt for Børn og Unge ’Årets Holdkammerat’” er navnet på en ny pris, der uddeles ved Sport 2023 i Herning i januar. Prisen gives til en ung, der er med til at skabe gode fællesskaber, og præmien går til et socialt arrangement i foreningen.

"Vi vil gerne slå et slag for de mange børn og unge, som er med til at skabe en forventningens glæde til hver træning." Frans Hammer, næstformand i DIF

For mere information: