DIF Trendforum

Nye idrætstrends

På denne side kan se de idrætstendenser og sportsgrene, som vi i DIF Trendforum har fokus på.
På denne side kan se de idrætstendenser og sportsgrene, som vi i DIF Trendforum har fokus på.

Event som motor

Sportsevents kan bidrage til at sætte allerede eksisterende idrætsaktiviteter ind i en ny og anderledes ramme, hvormed eventet kan fungere som afsæt til idrætsudvikling, deltagelse og yderligere synliggørelse af idrætsaktiviteten.

Læs mere
20200730_IdrtstrendTaghelefamilienmedtilidrt

Familieidræt

Flere kommercielle aktører og idrætsforbund har rettet deres opmærksomhed på idrætstilbud, hvor hele familien kan dyrke idræt og motion sammen.

Læs mere

Beachlife

Naturen har længe været et af danskernes fortrukne steder ift. at dyrke idræt og motion - særligt under corona-pandemien er den tendens blevet forstærket.

Læs mere
Ride4Rehab

Idræt for en sag

Sport og motion forbindes ofte med egne personlige indsatser, udfordringer og sejre. Men flere arrangører og sportsudøvere er gået ind i kampen om at viderebringe budskaber om et større fælles formål gennem idrætten.

Læs mere

Spikeball

SpikeBall er en aktivitet, hvor to hold af 2 x 2 spillere skal forsøge at vinde point ved at snyde deres modstandere ved at slå bolden ned i en form for net/minitrampolin.

Læs mere

Fodtennis

Fodtennis spilles over et net i en højde af 1,1 meter, og det kan spilles både som single, double og triple.

Læs mere

Padel

Padel er en aktivitet, der på flere måder minder om tennis, men sporten låner også for squash og andre bat- og ketchersporter. Den største forskel ift. tennis er ift. ketcheren, hvor der i Padel spilles med en form for bat, som har en hård overflade og ingen strenge.

Læs mere

Ultimate

Ultimate er en sportsgren, der har hentet inspiration i flere andre populære holdsportsgrene og rummer blandt andet elementer fra fodbold, basketball og amerikansk fodbold.

Læs mere

Faciliteter og anlæg

En bred vifte af tilgængelige idrætsfaciliteter og velfungerende fysiske ’arenaer’ er en væsentlig forudsætning for det at dyrke idræt.

Læs mere
20190826_Godeoutdoorfacilitetertrkkerturistertilkommunerne

Outdoor

Interessen for at dyrke idræt og motion udendørs har i de seneste år været støt stigende i Danmark og dette er kun blevet forstærket under corona-pandemien.

Læs mere

Yoga og slowsport

Samfundets stigende fokus på tid og effektivitet er en markant tendens som blandt andet har betydet at flere og flere danskere er begyndt at dyrke ’slowsport’ med henblik på finde velvære og ro, og hvor særligt meditation, pilates og yoga har vundet indpas.

Læs mere

OCR-løb

Obstacle Course Racing (OCR), er en forholdsvis ny og hurtigt voksende gren inde løb, og har siden 2013 udviklet sig fra at være en ukendt nicheaktivitet til i dag, at være en veletableret del af eventkalenderen inden for cross-løb.

Læs mere

Idræt og livsstil

Et stigende antal danskere finder det at være fysisk aktiv inden for et givent felt, som en oplagt og naturlig mulighed for en form identificering med selve idrætten og dyrke den som en del af ens livsstil.

Læs mere