Rasmus Lund Pedersen

Mit navn er Rasmus Lund Pedersen, jeg er 23 år, en fast del af det danske banelandshold, og jeg stiller op til atletkomitéen.

Danmark er exceptionelt god til at opfostre talenter, hvis man kigger i forhold til midler og ressourcer hos de store nationer. Problemet er bare, at den kommercielle interesse ikke altid følger trop. Det efterlader mange sportsgrene uden stor økonomisk støtte, og resulterer ofte i atleter der stopper før de når midt 20’erne. 

Årsagerne er mange, men en tendens er ofte det manglende økonomiske fundament, som skal få dagligdagen til at hænge sammen. Hvis vi ønsker at højne og bibeholde Danmarks store sportslige præstationer på tværs af sportsgrene, skal vi lede efter løsninger, som gør det attraktivt at være atlet - uanset sportens kommercielle appel.  

Vi skal skabe et økonomisk fundament, som gør det muligt at fortsætte sin aktive karriere, selvom man dyrker en sportsgren, hvor den kommercielle interesse ikke tilgodeser sporten. 

Vi kan ikke opfinde flere penge til de danske atleter, men vi kan optimere de vilkår, så atleterne får tilbud og muligheder for at tjene penge, mens man har en aktiv karriere. Tilbud som man blandt andet ser hos mange af vores konkurrenter, hvor bl.a Tyskland og Italien har udarbejdet en række tiltag. Vi er ikke en stor nation. Så det skal vi heller ikke prøve på at være. Men vi skal stadig udnytte vores styrke i at være en “smådriftsvirksomhed”, og maksimere det vi allerede har, ved at kapitalisere på vores gode talentudvikling.