Benjamin Justesen

Mit navn er Benjamin Justesen jeg er 42 år gammel og stadig aktiv atlet i mountainbikesporten i Danmark.

Jeg har haft en aktiv karriere i cykelsporten siden 2006 først på landevej og siden på MTB og cyklecross. Jeg har været en del af landsholdet igennem flere år og OL-kandidat til OL i London i 2012.

Jeg arbejder til dagligt med atleter, igennem virksomheden Velofit Performance, hvor jeg træner nogle de bedste danske og udenlandske cykelryttere i landevej og MTB verden. Desuden har jeg en deltidsstilling som landstræner i cyklecross i Danmarks Cykleunion og driver cykel information siten ”The Cycling Club”.  Der skriver om forskning og viden omkring cykling.

Jeg er meget politisk interesseret, og ville rigtig gerne arbejde med det idræts-politiske, hvor jeg synes atleterne mangler en stemme. Som aktiv oplevede jeg ofte uhensigtsmæssige forhold som gjorde det vanskeligt at udfordrende at dyrke min sport. Det vil jeg rigtig gerne være med til, at forbedre for fremtidige atleter, da jeg mener elite sport spiller en kæmpe rolle i Danmark og for danskerne i dag.

Det øgede fokus fra omgivelserne, skaber dog i mine øjne et øget press på atleterne, som desværre alt for ofte betyder uforløste potentialer og præstationer. Det vil jeg rigtig gerne arbejde på at forbedre, så trivslen bliver bedre blandt vores atleter.