Antidopingstrategi

DIF vedtager ny antidoping-strategi

DIF’s nye antidopingstrategi har til formål at identificere de kommende års hovedindsatsområder for DIF’s antidopingarbejde.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
1. jan 0001
DIF’s nye antidopingstrategi har til formål at identificere de kommende års hovedindsatsområder for DIF’s antidopingarbejde.

DIF’s antidopingstrategi udløb i 2021. I den forbindelse er der blevet udarbejdet en ny strategi, som DIF’s bestyrelse har vedtaget i april 2022.

Den nye antidopingstrategi, tager udgangspunkt i den tidligere strategi og en del af fokuspunkterne heri er videreført. Der er dog i den nye strategi sat mere fokus på en række områder samt tilføjet nogle nye punkter.

Af punkter fra strategien kan især nævnes:

  • Større fokus på international indflydelse, herunder på at påvirke det idrætspolitiske niveau af antidopingarbejdet i blandt andet WADA og de toneangivende internationale idrætsorganisationer.
  • Arbejde for en global hårdere linje og skærpede sanktioner for statsorganiseret doping med systematisk snyd og manipulerede data.
  • En styrkelse af samarbejdet med nationale interessenter og samarbejdspartnere.
  • Fortsat fokus på, at vi i Danmark kan opretholde vores system med særlige regler for motionister (Motionsdopingreglementet).
  • Opfordre og orientere specialforbund om vigtigheden af, at foreninger, der samarbejder med kommercielle fitnesscentre, benytter centre, der har eller er omfattet af en aftale med Anti Doping Danmark.

DIF’s nye antidopingstrategi løber for perioden 2022-2024.

Hent DIF's antidopingstrategi her.  

 

Flere nyheder