Tune IF kåret til Årets Idrætsforening

Tune IF er Årets Idrætsforening 2021.
Tune IF vinder den første udgave af DIF og Danske Spils Årets Idrætsforening. Det blev afsløret i forbindelse med Sport 2021-showet på DR.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
21. jan 2022
Tune IF vinder den første udgave af DIF og Danske Spils Årets Idrætsforening. Det blev afsløret i forbindelse med Sport 2021-showet på DR.

For at hædre det gode arbejde i de danske idrætsforeninger er DIF og Danske Spil gået sammen om at kåre årets idrætsforening i Danmark. Vinderen af den første udgave af prisen blev Tune IF fra Sjælland.

Foreningen fik flest stemmer i en afgørende afstemningsrunde, hvor der ud over Tune IF også kunne stemmes på Thy Cablepark og Hillerød IF.

”Vi er utrolig glade for prisen. Det er ikke bare Tune IF, men hele Tune by, som vinder i dag. I en by med 5.200 indbyggere har vi 4.700 medlemskaber, så alle i byen har bakket os op og krydset fingre for os,” siger Pauli Kristensen, der er formand for Tune IF.

Stort socialt engagement
Tune IF tilbyder flere end 25 forskellige idrætsdiscipliner. Fra fodbold til petanque. Men foreningen tager også et stort socialt ansvar i byen. Den sørger for bevægelse og lektiehjælp til to årgange på den lokale skole, og den har engageret sig i integrationen af nytilkomne flygtninge.

Under coronapandemien har Tune IF i samarbejde med den lokale kirke og pensionistforening lavet hjemmebesøg hos ældre for at modvirke ensomhed. Det seneste initiativ har ført til etablering af Rollatorklubben, hvor flere af gruppens borgere nu mødes ugentligt.

”Vi lever i et samfund, som bliver mere og mere egoistisk, og hvor ’jeg’ ofte kommer før ’vi’. Vi har et motto som lyder: ’Tune IF tager ansvar’, og det prøver vi at leve op til ved at levere et fællesskab til Tune,” siger Tune IF-formanden.

Fra Herning til storskærm
Tune IF stod klar til at sende to fyldte busser med medlemmer og køre til Herning og Jyske Bank Boksen, hvor de skulle overvære Sport 2021-showet. På grund af corona-situationen blev showet i Herning dog aflyst og erstattet med en nedskaleret tv-model. I stedet havde Tune IF lavet et storskærmsarrangement med flere hundrede medlemmer, som overværede kåringen af Tune IF som DIF og Danske Spils Årets Idrætsforening.

”Tune IF er et fantastisk eksempel på, hvad idrætsforeningerne betyder for det danske samfund. Foreningen og dens frivillige sørger for, at Tunes indbyggere har en masse sunde idrætstilbud, og så har foreningen samtidig overskud til at række ud til de borgere, som har brug for lidt ekstra hjælp. Det er jeg glad for, at vi i Danske Spil kan være med til at hylde,” siger Niels Erik Folmann, der er direktør for Danske Licens Spil.

Niels Erik Folmann sad sammen med tidligere hækkeløber Sara Slott Petersen og DIF’s bestyrelsesmedlem Bent Clausen i et panel, der gennemgik alle indstillinger og herefter udvalgte tre foreninger, Tune IF, Thy Cablepark og Hillerød IF, som gik videre til en afstemning. Her kunne danskerne med deres stemme beslutte, hvilken af de tre foreninger, der skulle vinde prisen. Valget faldt på Tune IF.

”Det var tre virkelig gode foreninger, der kom i finalen, og Tune IF er en fortjent første vinder af prisen. Det er imponerende at se det sammenhold og fællesskab, som foreningen og dens frivillige kræfter skaber i byen. Samnt den opbakning, som byens indbygger viser foreningen, ” siger DIF’s bestyrelsesmedlem Bent Clausen.

Ud over æren modtager Tune IF 60.000 kroner, mens både Thy Cablepark og Hillerød IF modtager 20.000 kroner.

Foto:
Frederik Christian Frost

Flere nyheder