Stop hadbeskeder

Sammen med bl.a. TV2 står DIF bag en kampagne, der skal stoppe de mange hadske beskeder og trusler, som rammer vores atleter.
12. jun 2021
Sammen med bl.a. TV2 står DIF bag en kampagne, der skal stoppe de mange hadske beskeder og trusler, som rammer vores atleter.
Der er intet som kan skabe store følelser og samle en nation som sport. Vi glæder os sammen med vores atleter, når de vinder OL-medaljer. Vi er stolte af dem, når de opnår deres mål. Vi bliver rørte, når atleterne får dannebrog til at stige til vejrs under medaljeceremonierne. Og vi holder vejret sammen med dem, når den står 24-24, og Danmark får frikast med få sekunder tilbage. 
 
Men vi bliver også skuffede, når det store øjeblik glipper – og den del har en bagside, som er vokset i takt med tilgængeligheden via de sociale medier.
 
Det er så nemt at lade sin skuffelse ramme tasterne. Men tonen er blevet for hård. Ingen atleter fortjener den byge af svinske og truende beskeder, der til tider regner ned over dem. 
 
Derfor er vi medafsender på en TV2-kampagne om at stoppe hadbeskeder på sociale medier. 
 
”At være den bedste af de bedste betyder ikke, at man er immun over for hadbeskeder. De kan ramme hårdt, og skuffelsen over et nederlag er oftest størst hos atleterne selv. De har investeret årevis af træning og indrettet deres liv efter at blive den bedste. Derfor bliver jeg både forarget, vred og ked af at læse de hadbeskeder, som vores atleter får” siger Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund. 
 
”Vi skal stå bag vores atleter – også når nederlaget er størst. Det har de brug for – på samme måde som alle andre. Vores opfordring er, at vi i fællesskab holder en god tone og begejstres sammen i en stor sportssommer med både EM i fodbold, OL og PL” fastslår hun.
 
Det er TV 2, der står bag videoen, som ud over DIF også har Team Danmark, Spillerforeningen og Håndbold Spiller Foreningen som medafsendere.