Tre midt- og vestjyske kandidater udvalgt i Danskernes Idrætspris

Det midt- og vestjyske dommerpanel har sendt Viborg Trail Arena, BKool-ligaen (Herning) og Rundt om Jorden med Midtmors sport (Morsø Kommune) videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de tre idrætsprojekter videre i konkurrencen.
26. okt 2020
Det midt- og vestjyske dommerpanel har sendt Viborg Trail Arena, BKool-ligaen (Herning) og Rundt om Jorden med Midtmors sport (Morsø Kommune) videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de tre idrætsprojekter videre i konkurrencen.

Dommerpanelet har talt, og nu er tre midt- og vestjyske idrætsprojekter udpeget til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

Det er elite-triatlet Michelle Vesterby, der har siddet i det midt- og vestjyske panel sammen med journalist Jens Ole Sørensen fra P4 Midt og Vest og medlem af DIF’s Idrætspanel Pernille Dernburg Petersen. Blandt alle de indstillede midt- og vestjyske initiativer har de peget på tre, som skal fortsætte i konkurrencen om Danmarks bedste idrætsinitiativ, som DIF, e-Boks og P4-distrikterne står bag.

”Vi har valgt tre initiativer, der alle er Corona-venlige og kan bruges til at dyrke motion i fællesskab, hver for sig eller i mindre grupper. Det ene er født af frustrationerne over de manglende muligheder for at mødes flere til motion, det andet er vokset med ekspresfart i Coronatiden fordi de giver mulighed for at dyrke motion derhjemme når du har lyst sammen med andre og det tredje er et imponerende stykke frivilligt arbejde, der har skabt 100 kilometer MTB-spor i skoven med respekt for naturen og til glæde for både mænd, kvinder og børn,” lyder det fra panelet.

Helt konkret har de udvalgt disse tre indstillede initiativer med følgende begrundelser:

Viborg Trail Arena (mountainbike)

- Vi må bare anerkende, at et stort antal frivillige har lagt uhørt mange timers arbejde i at skabe nogen fantastiske rammer for det nye sort i motionsdanmark. At de så har gjort det i respekt for og med hensyn til naturen er en ekstra bonus. Det kommer ikke bare de lycraklædte midaldrende mænd på mountainbike til gode, men også børn og kvinder og folk, der bare vil gå en tur i skoven. Det har skabt stor vækst i antallet af udøvere og mange klubber i området har fået MTB med på deres program.

BKool-ligaen (e-cykling), Herning

- Det er jo en perfekt motionsform i corona-krisen og i fremtiden vil denne type af motion bliver mere og mere udbredt. Du kan sidde hjemme i din stue eller kælder og cykle en tur med vennerne, der også sidder derhjemme. I kan cykle om kap mod hinanden eller andre - hver for sig. Du kan køre løb for dig selv eller sammen med andre – hver for sig. Du kan dyrke motion, når det passer dig uden at du skal bruge hele og halve timer på at komme hen til aktiviteten. Det er perfekt i en travl hverdag.

Rundt om Jorden med Midtmors sport, Morsø Kommune

- Et fedt initiativ, der er vokset ud af frustrationerne over ikke at kunne mødes og dyrke motion i fællesskab. En fantastisk historie om en god idé, der fik ben at gå på og til sidst gik flere gange rundt om jorden – i fællesskab, men hver for sig. Det har potentialet til at blive en folkebevægelse både i Corona-tiden, men også på den anden side.

Danskerne skal nu afgøre, hvilket af de tre midt- og vestjyske initiativer, der skal gå videre. Der er i dag åbnet for afstemning på hjemmesiden www.danskernesidraetspris.dk, og frem til den 13. november kan der stemmes på de tre udvalgte kandidater i hvert af DR P4’s distrikter.

Vinderne i de otte P4-distrikter går videre til en ny afstemningsrunde, hvor der skal findes tre finalister.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2020 den 2. januar.

Kandidaterne fra hvert P4 distrikt, der er sendt videre til afstemning blandt danskerne er:

P4 København og Bornholm:
Copenhagen Tomahawks Women, København, Københavns Kommune
DIF Soldaterprojekt, Brøndby, Brøndby Kommune
Street under Buen, København, Københavns Kommune

Sjælland og øerne:
Næstved Vikings, Næstved Kommune
Multibanen ved Herlufsholm Idrætscenter, Næstved Kommune
TGU Cykling, Tømmerup, Kalundborg Kommune

P4 Fyn:
Skolecykling, Odense, Odense Kommune
Lü i Horne Hallen, Faaborg, Faaborg-Midtfyn Kommune
Tab et ton, Veflinge, Nordfyns Kommune

P4 Syd og Esbjerg:
11 for Health, Tønder Kommune
Fællesskabet 6100, Haderslev, Haderslev Kommune
STK90 Triathlon, Sønderborg, Sønderborg Kommune

P4 Midt og Vest:
Viborg Trail Arena, Viborg, Viborg Kommune
BKool-ligaen, Herning, Herning Kommune
Rundt om Jorden med Midtmors sport, Hvidbjerg, Struer Kommune

P4 Trekanten:
Football for alle, Vejle
Svæveflyvning på skoleskemaet, Vejle
Harte i bevægelse, Harte

P4 Østjylland:
Brug Bolden, Frederiksbjerg, Aarhus Kommune
BMI Akademi, Beder-Malling, Aarhus Kommune
Aktiv Ø, Endelave, Horsens Kommune

P4 Nordjylland:
Vive Idrætsforening, Hadsund, Mariagerfjord Kommune
Cykelglæden, Nørresundby, Aalborg Kommune
GAME Streetmekka, Aalborg, Aalborg Kommune 

For mere information, kontakt:

Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, tlf. 23 82 13 14
Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund tlf. 21 53 61 44

Læs mere på www.danskernesidraetspris.dk

Vedhæftede fotos er fra sidste års show, hvor svømmer Lotte Friis afslørede Fodboldlinjen Randers som vinder af Danskernes Idrætspris. Billederne er til fri redaktionel brug. Fotocredit: Lars Møller