Ny aftale om kommunernes økonomi kan skabe aktive og sociale byer

Kommunernes økonomiske aftale med regeringen er et kæmpe gode for samfundsøkonomien. Det, at regeringen nu har valgt at hæve anlægsloftet for 2021 med 2,5 mia. kr. ekstra vil give mulighed for et betydningsfuldt løft af de fysiske rammer for idrætten.
29. maj 2020
Kommunernes økonomiske aftale med regeringen er et kæmpe gode for samfundsøkonomien. Det, at regeringen nu har valgt at hæve anlægsloftet for 2021 med 2,5 mia. kr. ekstra vil give mulighed for et betydningsfuldt løft af de fysiske rammer for idrætten.

Med en forhøjelse af anlægsrammen med 2,5 mia. kr. kan en lang række kommuner nu løsne spændetrøjen og langt om længe prioritere de anlægsprojekter, der med garanti vil styrke dansk økonomi, den grønne omstilling og de nære rammer for danskernes hverdag efter Corona-krisen.

Derfor skal der lyde en uforbeholden ros til KL og regeringen for at tænke mere langsigtet, siger formand i DIF, Niels Nygaard:

”VI ved, at mange kommuner gerne har villet fremrykke deres planlagte anlægsprojekter, men har kæmpet med at nå det i år. Derfor vil jeg gerne rose regeringen og KL for, at kommunerne nu får mulighed for at sætte gang i de mere langsigtede projekter, der ofte kræver større strategisk planlægning, myndighedsgodkendelser og lokal involvering.

Nu vil der blive større mulighed for renovering af skoler, daginstitutioner og de fysiske rammer for idrætten, der kan bidrage til, at vi kan holde fast i de vigtige fællesskaber, som mange danskere har higet efter under corona-krisen.”

Med involvering af flere forvaltninger, relevante kommunale institutioner og lokale foreninger, kan renoveringer af for eksempel skoler komme til større gavn for lokale idrætsforeninger, der i højere grad kan benytte skolernes faciliteter efter skoletid. I andre tilfælde kan klimatilpasningsprojekter skabe rum og rammer for idræt og lokale fællesskaber.

”Fysiske rammer for idræt og foreningsliv bør ses som kernevelfærd, og nu kan flere kommuner selv i højere grad bestemme behovet og tempoet for byggeri og renovering, så vi sammen kan skabe sunde, sociale og aktive byer,” tilføjer Niels Nygaard.