485.000 kroner til idrætsforeningerne i Roskilde Kommune

DIF og DGI’s foreningspulje har i 2019 bevilget 485.000 kroner til en række idrætsforeninger i Roskilde Kommune.
11. feb 2020
DIF og DGI’s foreningspulje har i 2019 bevilget 485.000 kroner til en række idrætsforeninger i Roskilde Kommune.

Der er godt nyt for idrætsforeningerne i Roskilde Kommune. I 2019 har DIF og DGI’s foreningspulje på baggrund af ansøgninger bevilget i alt 485.000 kroner til forskellige initiativer i kommunens idrætsforeninger.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til.

”De frivillige kræfter i foreningerne yder en stor indsats og er med til at binde lokalsamfundene sammen. Jeg er glad for, at foreningspuljen som en del af udlodningsmidlerne gør en forskel ude hos foreningerne, og at der har været så mange positive tilbagemeldinger fra de frivillige kræfter, siger Louise Schack Elholm, der er skatteordfører for Venstre.

”Foreningerne er en grundsten i Danmark, og det er med til at skabe en god balance mellem land og by. Idrætsforeningerne bidrager til folkesundheden og fællesskabet. Derfor er det med stor tilfredshed, at jeg kan konstatere, at de her midler går til et godt og stort formål. Udlodningsmidlerne styrker sammenhængskraften i Danmark,” supplerer Stén Knuth, idrætsordfører i Venstre.

Venstre står sammen med Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre og Socialdemokratiet bag den politiske aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner kroner årligt, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer skal uddele til deres lokalforeninger.

Puljen gør drømme til virkelighed

For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger. I 2019 blev der i alt uddelt 47 millioner kroner til 1464 idrætsforeninger i 95 ud af landets 98 kommuner.

”Midlerne skaber udvikling og aktivitet i de enkelte idrætsforeninger og gør derfor en kæmpe forskel ude i lokalsamfundene. Der har været tusindvis af spændende og inspirerende ansøgninger, og foreningspuljen har opfyldt rigtig mange af de ønsker og drømme, som findes blandt de frivillige kræfter i idrætsforeningerne,” siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Der er også stor tilfredshed med foreningspuljen hos DGI.

”Det er er godt at se, at der er kort vej fra ansøgning til handling. Når de mange idéer og initiativer bliver til virkelighed, så gør det en positiv forskel i forhold til at få flere i gang med at dyrke idræt og motion. Derved støtter idrætsforeningerne også op om Bevæg dig for livet, DGI og DIF’s fælles ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

Den 1. marts 2020 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger. Nærmere information om puljen, der foreløbig løber til og med 2021, findes på de to idrætsorganisationers hjemmesider. Her kan man også finde en oversigt over, hvilke foreninger i hele landet der hidtil har fået bevilget penge.


For yderligere kommentarer kontakt:

Niels Nygaard, formand DIF, 20737112

Charlotte Bach Thomassen, formand DGI, 30283295

Konsulent i DIF og DGI’s lokalforeningspulje, Trygve Laub Asserhøj, taa@dif.dk, 43262173 (For praktiske spørgsmål om puljen)


Fakta om bevillingerne fra DIF og DGI’s foreningspulje i 2019

1464 foreninger fra 95 ud af landets 98 kommuner har fået bevilget i alt 47 millioner kroner.

Top tre kommuner:

Københavns Kommune: 2,3 millioner kroner

Aarhus Kommune: 2,3

Aalborg Kommune: 1,9


I Roskilde Kommune har følgende foreningerne fået bevilget støtte i 2019:

Roskilde Gymnastikforening   80.000 kroner

Roskilde Sejlklub 75.000

Himmelev Rideklub 75.000

Dansk Hunde Skole Roskilde  30.000

Jyllinge Gundsømagle Idrætsforening 27.500

Himmelev Volleyball Klub 25.000

Roskilde Bordtennis, BTK 61 25.000

Svogerslev Gymnastikforening 25.000

Roskilde Basketball Club 25.000

KFUM’s Boldklub Roskilde 21.970

Gadstrup I.F., Fodbold 20.500

Orienteringsklubben Roskilde 20.000

Roskilde Atlet Klub 17.000

Roskilde Volleyball Klub 16.000