Kontroversiel regel droppes

Mange foreninger har været nervøse for de økonomiske konsekvenser ved en ny sikkerhedsregel i forbindelse med store arrangementer. Men nu bortfalder reglen, inden den er trådt i kraft.
16. dec 2019
Mange foreninger har været nervøse for de økonomiske konsekvenser ved en ny sikkerhedsregel i forbindelse med store arrangementer. Men nu bortfalder reglen, inden den er trådt i kraft.

De frivillige ildsjæle i det danske idræts- og foreningsliv kan ånde lettet op. En ny omstridt regel for brandsikkerhed ved markeder, idrætsstævner og byfester, der skal skulle være trådt i kraft den 1. januar 2020, droppes nu.

Reglen gik på, at eksempelvis idrætsforeninger og andre lokale aktører, der var arrangører af større folkeevents som byfester og idrætsbegivenheder, fremover var tvunget til at hyre en privatcertificeret sikkerhedsrådgiver for at hente godkendelsen til at afholde et givent arrangement. En regel, der kunne have betydet en betydelig økonomisk udgift til eventarrangørerne. Men efter pres fra store dele af foreningslivet- deriblandt de store idrætsorganisationer DIF og DGI – er den nye regel fortid, allerede inden den er trådt i kraft.

”I DIF arbejder vi naturligvis for, at det frivillige arbejde kan foregå med mindst mulige hindringer, og derfor er vi også meget tilfredse med, at ministeren nu ændrer reglerne,” siger Poul Broberg, der er chef for DIF Public Affairs.

Danmark er et foreningsland
Lovgivningen på området ligger hos boligminister Kaare Dybvad: ”Frivillige skal bruge kræfterne på at være frivillige - ikke på unødigt bureaukrati. Derfor ændrer vi nu reglerne. Det betyder konkret, at de frivillige markedspladser, byfester, spejderlejre osv. selv vil kunne vælge den løsning, der passer dem bedst: De kan - præcis som de gør i dag - få det godkendt hos kommunen,” lyder det fra Kaare Dybvad. Han uddyber:

”Danmark er et foreningsland, hvor tusindvis af frivillige yder en kæmpe indsats. For de flestes vedkommende uden at få en krone for det. Det skal vi virkelig værne om og passe på. Derfor er jeg glad for, at vi er blevet gjort opmærksom på reglerne, så vi kan få dem ændret.”

Læs andre artikler fra seneste nummer af Idrætsliv