Her er DIFs kandidater til Kulturministerens Idrætspris

Kronprinsens fødselsdagsløb Royal Run er nomineret sammen med VM i ishockey og VM i sejlsport.
23. nov 2018
Kronprinsens fødselsdagsløb Royal Run er nomineret sammen med VM i ishockey og VM i sejlsport.

Kulturministeriet har offentliggjort de 13 kandidater, der skal kæmpe om Kulturministerens Idrætspris 2018. Prisen bliver uddelt ved en idrætsreception 10. december af kulturminister Mette Bock, og Danmarks Idrætsforbund (DIF) har indstillet tre kandidater til prisen.

Her følger en præsentation af de tre kandidater og arrangørerne bag samt en kort begrundelse.

Royal Run (DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund)
I maj 2018 samarbejdede Kongehuset, DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund om skabelsen af en folkefest i forbindelse med Kronprinsens 50-års fødselsdag. Arrangementet tiltrak stor opmærksomhed, og rigtig mange danskere løb deres første motionsløb på denne dag. Arrangementet formåede på en inkluderende og festlig vis at sætte Danmark i bevægelse.

VM i ishockey (Danmarks Ishockey Union og Sport Event Denmark)
Gennem VM-værtskabet i ishockey formåede Danmark at cementere sin position som en af de førende eventnationer i verden. 525.000 tilskuere nød på rolig men festlig vis kampene i Herning og København, som samtidig blev set af knap 1,3 milliarder tv-seere på verdensplan. Derudover blev VM også en sportslig succes for Danmark, da landsholdet i turneringen slog stærke hold som Finland og Tyskland.

VM i sejlsport (Dansk Sejlunion, Sailing Aarhus, Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Sport Event Denmark)
Afholdelsen af VM i sejlsport i Aarhus var en af de største sportsbegivenheder afholdt i Danmark nogensinde. Sejlsport har ry for at være en idrætsgren, som kan være svær at gøre publikumsvenlig – en påstand, som arrangørerne bag begivenheden på overbevisende vis gjorde til skamme. Ved at skabe en fest på Aarhus havn og på dygtig vis transmittere disciplinerne på storskærme, blev arrangementet en stor succes, som også gennem sine bæredygtighedsindsatser blev et eksempel til efterlevelse i sejlsportsregi.