Her er Danmarks bedste holdkammerat

Mikkel Madsen på 16 år, som er amerikansk fodboldspiller i Sønderborg Sergeants, har ved DR og DIF's gallashow, Sport 2017, vundet Årets Fidusbamse, som uddeles til årets bedste holdkammerat af DIF og Nordea-fonden.
6. jan 2018
Mikkel Madsen på 16 år, som er amerikansk fodboldspiller i Sønderborg Sergeants, har ved DR og DIF's gallashow, Sport 2017, vundet Årets Fidusbamse, som uddeles til årets bedste holdkammerat af DIF og Nordea-fonden.

Danmarks bedste holdkammerat hedder Mikkel Madsen. Han er 16 år og spiller amerikansk fodbold i Sønderborg Sergeants.

206 unge mennesker fra hele landet var på sitet www.fidusbamsen.dk indstillet til at vinde DIF og Nordea-fondens Fidusbamse og titlen som Årets Holdkammerat 2017, og nu er vinderen fundet. Udover at kunne kalde sig for Danmarks bedste holdkammerat vandt Mikkel Madsen en idrætsrejse for hele sit hold i Sønderborg Sergeants til en værdi af 100.000 kroner.

"Prisen betyder rigtig meget for mig. Den viser, at man kan opnå rigtig meget, hvis man kæmper for det," sagde Mikke Madsen fra scenen i Boxen i Herning.

I indstillingen af Mikkel Madsen lyder det blandt andet, at han altid formår at skabe god stemning i omklædningsrummet, uanset om holdet vinder eller taber. Mikkel Madsen tager sig altid godt af de nye medlemmer i klubben, og derudover er han ofte primus motor for de sociale arrangementer i Sønderborg Sergeants.

DIF’s formand, Niels Nygaard, siger om kåringen af årets holdkammerat:

”Dansk idræt er fyldt med flere hundredetusinde unge mennesker, der dyrker deres idræt og ikke mindst fællesskabet i foreningerne. I idrætsforeningerne kæmper man for hinanden, og her opstår utallige gode kammeratskaber. Det vil vi gerne hylde. Vi er derfor glade for at kunne kåre Mikkel Madsen fra Sønderborg Sergeants som vinder af Fidusbamsen 2017,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Hos Nordea-fonden udtaler direktør Henrik Lehmann Andersen:

”Gode holdkammerater er alfa omega, når man dyrker idræt, og gode holdkammerater er med til at skabe liv og glæde i idrætsforeningerne, hvad enten man vinder eller taber med sit hold. Fællesskabet binder idrætten sammen,” siger Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen.

De to øvrige nominerede til prisenvarSofie Cassøe, Sabro IF, (håndbold) og Laura Haslund-Christensen, FIF (atletik). De vinder begge 10.000 kroner til en god oplevelse for deres respektive hold.

Om prisen
DIF og Nordea-fondens Fidusbamse gives til en ung idrætsudøver mellem 12 og 19 år fra en af DIF’s idrætsforeninger, som med sine handlinger og holdninger er en rigtig god holdkammerat.

Kontaktinfo:
Niels Nygaard, formand i DIF, (mobil 20 73 71 12)
Thomas Holtebo, træner for Mikkel Madsen og Sønderborg Sergeants (mobil 51 70 62 86)