Ny aftale sikrer bred fordeling af automatmidler

En ny politisk aftale om fordeling af automatmidler sikrer en varig finansiering. Midlerne skal nå ud til flere idrætsforeningerne.
30. nov 2017
En ny politisk aftale om fordeling af automatmidler sikrer en varig finansiering. Midlerne skal nå ud til flere idrætsforeningerne.
Skatteministeriet offentliggjorde torsdag en ny aftale på området for automatmidler. Aftalen betyder, at der også i fremtiden vil blive delt støtte ud til blandt andet idrætsforeninger.

Tidligere havde spillehaller muligheden for at udlodde til velgørende foreninger, heriblandt idrætsforeninger, og få 95% nedslag i afgiften. Men da det viste sig, at der visse steder blev snydt med ordningen, blev den afviklet i 2016 og erstattet af en to-årig midlertidig ordning, hvor foreninger/formål, der tidligere har modtaget udlodninger fra spillehaller, kunne søge om at tilskud på baggrund af tidligere modtagne beløb.

Ved årsskiftet udløber den midlertidige ordning, men nu er der altså kommet en langsigtet løsning på plads. I alt 72,2 millioner kroner vil som følge af aftalen årligt kunne uddeles på baggrund af ansøgninger, og af disse midler får DIF og DGI cirka 46,1 millioner kroner til uddeling blandt dets foreninger rundt om i landet.

”Jeg er meget tilfreds med denne aftale, for den sikrer, at disse midler også i fremtiden kommer ud og gør gavn i det danske foreningsliv. Det er en vigtig håndsrækning til blandt andet idrætsforeningerne, og den vil jeg gerne takke skatteminister Karsten Lauritzen og de andre partier bag aftalen for,” siger DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen.

I begyndelsen af 2018 fastlægger DIF og DGI rammerne for uddeling af midlerne og orienterer deres foreningerne om, hvordan de kan søge og få del i midlerne. De to idrætsorganisationer vil samtidig udvikle et fælles og ubureaukratisk system, så det bliver nemt for foreningerne at ansøge.

”Vi går straks i gang med arbejdet med at fastlægge kriterierne for at få støtte og sikre en effektiv arbejdsgang i forhold til ansøgninger og uddelinger. Det fremgår af aftalen, at flere idrætsforeninger end i dag skal have del i disse midler, og at de skal ud at arbejde i foreninger i hele landet,” siger Morten Mølholm Hansen.