Slut med forskelsbehandling af boksesporten

Justitsministeren ophæver boksebekendtgørelsen og dermed får boksesporten samme vilkår som den øvrige kampsport.
24. aug 2017
Justitsministeren ophæver boksebekendtgørelsen og dermed får boksesporten samme vilkår som den øvrige kampsport.

En lang og ihærdig indsats fra DaBU og DIF’s side for at sikre fair og lige vilkår for boksesporten har endelig båret frugt, da justitsministeren har besluttet at ophæve boksebekendtgørelsen med virkning pr. 1. januar 2018. Dermed er der gjort op med den urimelige, negative forskelsbehandling af boksesporten, der har eksisteret i lovgivningen i adskillige år.

Ministerens beslutning er et resultat af et konstruktivt og respektfuldt samarbejde mellem ministeriet og idrætsorganisationerne.

Boksesporten vil derfor fremover være omfattet af den kampsportsbekendtgørelse, der blev indført i foråret, og som gælder for øvrige fuldkontaktkampsportsgrene, herunder kickboxing og MMA.

Ophævelsen af boksebekendtgørelsen forudsætter en række tilpasninger af DaBU’s konkurrenceregler, således at MR-scanninger fortsat kan komme i spil, når de konkrete omstændigheder taler herfor.

Stenhårdt arbejde bag
”Justitsministerens beslutning er udtryk for en anerkendelse af den organiserede boksesport og foreningslivet, og vi er glade for, at ministeren også i denne sag har vist sin opbakning til DIF-idrætten”, siger chef for Public Affairs i DIF,
Poul Broberg.
”Amatørboksning er en del af det danske idræts-DNA, og sammen med DaBU har vi i lang tid arbejdet stenhårdt for at få fjernet den urimelige forskelsbehandling, der har været af boksning i alt for mange år. Ministerens beslutning er en sejr for boksesporten, som nu endelig kan rette al fokus mod det sportslige”.