Pris skal gå til spillerne i FC Prostata

DIF og e-Boks overrakte 100.000 kroner fra Danskernes Idrætspris til spillerforening for mænd med prostatakræft.
10. feb 2017
DIF og e-Boks overrakte 100.000 kroner fra Danskernes Idrætspris til spillerforening for mænd med prostatakræft.

Ved SPORT 2016-showet på DR1 vandt FC Prostata Danskernes Idrætspris og dermed 100.000 kroner. Pengene blev imidlertid først overrakt fredag 10. februar af DIF's administrerende direktør Morten Mølholm Hansen i samarbejde med samarbejdspartner omkring Danskernes Idrætspris, kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff.
Stedet var klublokalerne hos fodboldklubben Fremad Valby, der er en af de foreløbig i alt fem fodboldklubber, der har hold for prostatakræftramte mænd, og som er en del af forskningsprojektet FC Prostata.

FC Prostata er forankret i Universitetshospitalernes Center for Sundhedsfaglig Forskning (UCSF) på Rigshospitalet og samarbejder med fodboldprofessor Peter Krustrup (SDU) og Dansk Boldspil-Union. De fire andre klubber i FC Prostata er Østerbro IF, Lyseng IF, Esbjerg FB og Odense KFUM. Projektet er det første af sin art herhjemme og realiseres i partnerskab mellem forskningsinstitutioner, foreningsidrætten, hospitaler og patientforeninger.

Det var første gang, at spillerrepræsentanter fra de fem klubber var samlet. Formålet med mødet var at danne en ambassadørforening, der skal arbejde med tværgående arrangementer og fodboldturneringer for FC Prostata-spillerne. På den baggrund vakte det begejstring, at projektledelsen har besluttet, at de 100.000 kroner fra prisen skal gå ubeskåret til FC Prostata Ambassadørforening, som foreningen er blevet navngivet. 

”Vi vil gerne tilbyde de mænd, der træner i FC Prostata, retten til at bestemme over de aktiviteter, fx landsdækkende turneringer, som de mener er relevante, og som kan skabe positiv opmærksomhed om projektet i målgruppen. For at sikre projektets bæredygtighed, er det vigtigt, at spillerne inddrages aktivt og føler et medansvar”, forklarer projektleder Julie Midtgaard om projektledelsens beslutning om at lade de 100.000 kroner gå til spillerne.

”FC Prostata er et meget tydeligt bevis på, at det er kombinationen af det sociale fællesskab og den fysiske træning, der gør idrætsforeninger til noget helt unikt, sagde DIF's administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen, ved overrækkelsen. 
Han håber, at FC Prostata kan blive en er model for andre foreningsbaserede tilbud om fysisk genoptræning til andre kræftpatienter.

Yderligere information: 
Morten Mølholm Hansen, direktør i DIF, 21 66 37 74 

Julie Midtgaard, seniorforsker, psykolog og projektleder i FC Prostata, 26 16 17 55