Krigsveteraner, roere og kampsportshus kæmper om Danskernes Idrætspris

4. dec 2015
248 indstillinger er nu kogt ned til tre finalister i kampen om Danskernes Idrætspris. Valget er faldet på Team Veteran fra Frederiksberg, Odense Sportscentrum fra Fyn samt Universitetsroning fra Aalborg. Den endelige vinder bliver offentliggjort 9. januar 2016 ved DR’s sportsgalla SPORT 2015. Vinderen modtager 50.000 kr. og et tilsvarende beløb - øremærket et idrætsinitiativ - til hjemkommunen.
Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

I alt 248 initiativer blev tidligere på efteråret indstillet til Danskernes Idrætspris. Herefter afgav danskerne 14.186 stemmer, der afgjorde, hvilke otte regionale initiativer, der skulle gå videre i konkurrencen. Nu har DIF’s bestyrelse udvalgt de tre initiativer, der skal dyste om Danskernes Idrætspris og i alt 100.000 kr.
DIF har udvalgt de tre finalister på baggrund af en række faglige kriterier, herunder et højt ambitionsniveau såvel på idéplan som i udførelsen, en effektiv brug af midler samt en nyskabende karakter, der kan være til inspiration for andre.

- De tre finalister er på hver deres måde flotte repræsentanter for lokalidrætten i Danmark. Det er markante og nytænkende projekter, som er drevet frem af initiativ, vilje og nye samarbejdsformer – og som dermed er med til at skabe attraktive idrætstilbud, der kan tiltrække nye medlemmer til idrætten, siger Niels Nygaard, formand i DIF.
Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIF’s bestyrelse og offentliggjort 9. januar til SPORT 2015, hvor prisen vil blive overrakt af e-Boks, DIF og DR P4.


Om de tre finalister:

Team Veteran
Team Veteran fra Frederiksberg er en frivillig, upolitisk organisation, som gennem idræt og kammeratskab hjælper fysisk og psykisk sårede veteraner. Siden 2010 har Team Veteran benyttet regeringens veteranpolitik som pejlemærke, og støtter derved op om det etablerede behandlersystem. Projektet rummer en række psykosociale udviklingspotentialer for den enkelte deltager, foruden oplevelsen af forberedelse og gennemførelse af et maratonløb.
- Team Veteran har virkelig gjort en forskel for vores sårede veteraner. Deres tilbud rummer en række psykosociale udviklingspotentialer for den enkelte deltager og forberedelsen og gennemførelsen af et maratonløb giver veteranerne et uvurderligt boost. Træningen og det kammeratskab, som er knyttet op omkring træningen, giver deltagerne mulighed for at støtte hinanden. Fremadrettet vil de på den måde kunne fungere som forbilleder for andre sårede veteraner, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Odense Sportscentrum
Odense Sportscentrum er et på kort tid blevet Nordeuropas største Multi- og kampsportshus, hvor mange foreninger har slået sig sammen og nyder godt af hinandens fællesskab. Odense Sportscentrum gør det nemt at dyrke idræt i forening, for med et kontingent har man adgang til alle de mange tilbud der findes i huset. Der er mulighed for at gå til 24 forskellige idrætsgrene, og med over 700 ugentlige besøgende, er Odense Sportscentrum et samlingspunkt og fyrtårn for børn, unge og seniorer.
- Odense Sportscentrum er et særdeles interessant initiativ fordi en stor gruppe foreninger her går sammen om at skabe en række tilbud til deres medlemmer, som de ikke ville have kunnet tilbyde, hvis de skulle have gjort det selv. Samtidig har de samarbejdende foreninger set potentialet i at række ud til nye målgrupper gennem deres samarbejde med lokaler skoler. Det har en stor gruppe skoleelever nydt godt af, og på den måde er dette initiativ langt mere end blot en fælles adresse, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Universitetsroning i Aalborg Roklub
I april 2013 startede Aalborg Roklub dansk universitetsroning i samspil med Aalborg Event (Aalborg Kommune) og Aalborg Universitet. De studerende på universitet har taget ideen til sig, og kombinerer i dag det faglige med en aktiv livsstil. Formålet med initiativet i Aalborg Roklub er at sprede universitetsroning til hele landet, og forsøge at genoprette den gamle tradition, hvor universiteterne mødes ved nationale og internationale regattaer og i øvrigt også andre idrætskonkurrerer.
- Initiativet i Aalborg er et særdeles interessant fordi det henvender til en universitetsstuderende med et helt nyt tilbud om træning og fællesskab – en målgruppe som ellers ikke er særlig meget i søgelyset inden for idrætten. Derudover rummer det et spændende perspektiv. Tænk, hvis de danske universiteter begynder at ro mod hinanden. Vi kan jo se i England, at det skaber stor opmærksomhed omkring rosporten, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk