Frivillighedsfyrtårn vinder Kulturministerens Idrætspris

IF Skjold Skævinge arbejder målrettet med at engagere frivillige i projektet ”Klub Frivillig.” Kulturministeren har belønnet indsatsen med den årlige idrætspris og 100.000 kroner.
2. dec 2015
IF Skjold Skævinge arbejder målrettet med at engagere frivillige i projektet ”Klub Frivillig.” Kulturministeren har belønnet indsatsen med den årlige idrætspris og 100.000 kroner.

IF Skjold Skævinge er vindere af Kulturministerens Idrætspris 2015. Prisen er givet på baggrund af et strategisk arbejde med at rekruttere frivillige til foreningen. Det har givet målbare forbedringer og involveret hele lokalsamfundet.

Kulturminister Bertel Haarder overrakte prisen til IF Skjold Skævinge, der vandt foran 13 andre kandidater.

”Rekruttering af frivillige er en stor udfordring for mange foreninger, men IF Skjold Skævinge har fundet svaret på udfordringen og formået at udbrede sin metode til at rekruttere frivillige til andre foreninger. Dette er essentielt for vores samfund, fordi frivilligheden i foreningerne skaber en stor værdi for idrætslivet og samfundet som helhed,” siger han.

IF Skjold Skævinge er medlem af både DIF og DGI. Arbejdet med frivillighed er forankret i en lille klub i klubben, ”Klub Frivillig”, der er åben for hele lokalsamfundet. På få år er antallet af frivillige i foreningen gået fra 14 til 220, og konceptet ”Klub Frivillig” har spredt sig til andre foreninger. Det får de yderligere mulighed for at forbedre. Med prisen følger nemlig 100.000 kroner til at fortsætte og udbrede arbejdet.

Blandt de øvrige nominerede til årets pris var blandt andre Sara Slott og VM i Bueskydning i København.