International toppost til dansk tennis

Næstformanden i Dansk Tennis Forbund, Thomas Kønigsfeldt, er på generalforsamlingen i Chile valgt til ITF’s bestyrelse.
25. sep 2015
Næstformanden i Dansk Tennis Forbund, Thomas Kønigsfeldt, er på generalforsamlingen i Chile valgt til ITF’s bestyrelse.

Fredag aften dansk tid lykkedes det danske Thomas Kønigsfeldt at blive valgt til bestyrelsen (Board of Directors) i Det Internationale Tennisforbund (ITF) på generalforsamlingen i Chile.

Thomas Kønigsfeldt, der på de hjemlige breddegrader er næstformand i Dansk Tennis Forbund, gik til valg på at generere flere indtægter til ITF blandt andet med en idé om at etablere et VM i tennis i ITF-regi. Derudover lagde Thomas Kønigsfeldt vægt på at signalere, at han kan blive en stærk og troværdig skandinavisk stemme i en af verdens mest eksponerede idrætsgrene. 

DIF’s formand Niels Nygaard siger om valget:

”Stor tillykke til Thomas Kønigsfeldt, til Dansk Tennis Forbund og til dansk idræt generelt. Det er en betydelig idrætspolitisk post, som Thomas Kønigsfeldt er blevet valgt ind til, og jeg er utroligt glad for, at vi har fået endnu en dansker til tops i et stort internationalt forbund,” siger Niels Nygaard, som også ser valget af Thomas Kønigsfeldt som et bevis på, at DIF’s internationale satsning på det idrætspolitiske område virker.

”Det er en bærende del af DIF’s idrætspolitiske program at arbejde for at få valgt flere danskere ind på idrættens politiske topposter. Med danskere siddende på bærende internationale poster får vi størst mulighed for at præge udviklingen i international idræt med stærke skandinaviske værdier og holdninger.
Valget af Thomas Kønigsfeldt er desuden resultatet af et flerårigt samarbejde mellem DIF og tennisforbundet. Et samarbejde hvor Thomas Kønigsfeldt, som deltager på DIF's internationale lederuddannelse, har fået de rette værktøjer og siden har fået en stærk faglig, strategisk og økonomisk støtte på vejen frem til det succesfulde valg."

Amerikanske David Haggerty  blev valgt til præsident for ITF som afløser for den afgående Francesco Ricci Bitti fra Italien.