Forældre savner bevægelse i folkeskolen

En ny undersøgelse fra Skole og Forældre viser, at der er en stigende utilfredshed med omfanget af bevægelse blandt folkeskoleelevernes forældre.
30. jan 2015
En ny undersøgelse fra Skole og Forældre viser, at der er en stigende utilfredshed med omfanget af bevægelse blandt folkeskoleelevernes forældre.
En fundamental del af den nye folkeskolereform er, at eleverne skal have 45 minutters bevægelse hver dag. Men den del af reformen er ikke blevet indført lige konsekvent på alle skoler, og en ny undersøgelse fra Skole og Forældre viser en stigende utilfredshed med netop bevægelsesdelen.

885 forældre til folkeskolebørn har deltaget i undersøgelsen 27,1 procent af forældrene er ’tilfredse’ eller ’meget utilfredse’ med bevægelsesaktiviteterne i deres skole, og det er en stigning i forhold til tidligere målinger.

- Det bekymrende er, at andelen af utilfredse forældre er steget så voldsomt siden vores seneste forældretilfredshedsundersøgelse i september. Tidligere var tallene nogenlunde stabile. Nu ser vi en stor vækst i antallet af utilfredse forældre, siger Mette With Hagensen, der er formand for Skole og Forældre, til Politiken.

- Jeg kan være bekymret for, at forældrene ikke vil blive ved med at vente, at tålmodigheden ikke rækker, og at vi derfor vælger folkeskolen helt fra. Bevægelse i skoletiden er så vigtigt for især de yngste elever og for drengene, der generelt er mere motorisk aktive end pigerne, siger hun.

Undervisningsminister Christine Antorine (S) opfordrer forældrene til at se tiden an.

- Hvad angår bevægelsesdelen, siger jeg: Ro på. Lærerne er i gang med at få efteruddannelse, og skolerne deler deres viden. Det er ikke godt nok, at så mange forældre oplever det, de gør. Men for nogle skoler er det helt nyt at arbejde med bevægelse i undervisningen, siger hun til Politiken.