Dansk hold tager form til European Games

40 danske atleter forventes at deltage i 10-12 idrætsgrene ved European Games, der er det første europæiske OL nogensinde.
11. nov 2014
40 danske atleter forventes at deltage i 10-12 idrætsgrene ved European Games, der er det første europæiske OL nogensinde.

European Games (EG) er en kontinental sportsevent og kan sidestilles med fx Commonwealth Games og Asien Games. Legene, der populært kaldes for ’det europæiske OL’, er det første af sin art og afholdes i Aserbajdsjans hovedstad Baku i perioden 12.-28. juni 2015.

Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske hold ved EG, siger:
”I DIF ser vi frem til European Games i Baku. Det er et nyt barn i den olympiske familie, og for flere danske atleter er legene en god forberedelse til OL i Rio, mens andre er med ved legene i et læringsperspektiv.”

Det danske hold
Det danske hold forventes at blive på omkring 40 atleter i cirka 10-12 idrætsgrene. I nogle idrætsgrene er der direkte OL-kvalifikation til vinderne, mens andre idrætter ikke er på det olympiske program.
Der er endnu ikke sat navne på, hvilke danske atleter der skal konkurrere ved EG. De første navne forventes offentliggjort i løbet af de kommende måneder.

Sportsprogrammet
Det er et alsidigt sportsprogram, der konkurreres i ved European Games. Der er både traditionelle OL-discipliner som brydning og landevejscykling på programmet, men der blæser også nye olympiske vinde i form af fx standfodbold og sambo.

Se hele programmet og meget mere på www.baku2015.com