Kano og kajak vinder grøn pris

Dansk Kano og Kajak Forbund vandt på DIF’s årsmøde 30.000 kroner i grøn synlighedskonkurrence.
3. maj 2014
Dansk Kano og Kajak Forbund vandt på DIF’s årsmøde 30.000 kroner i grøn synlighedskonkurrence.

På DIF’s årsmøde lørdag den 3. maj kårede man vinderen af DIF’s ’grønne’ synlighedskonkurrence.

Konkurrencen sætter fokus på de specialforbund under DIF, der er certificeret ’grønne forbund’. De nominerede specialforbund har ikke alene gjort en stor indsats på miljøområdet, men de har også formået at synliggøre deres grønne indsats over for medier, klubber og myndigheder.

Vinderen blev Dansk Kano og Kajak Forbund, som især hædres for at have afholdt VM i Kano og Kajak Marathon på Bagsværd sø med en særdels grøn profil under sloganet ”Truly sustainable”. Det bæredygtige VM markerede sig blandt andet med affaldshåndtering til genbrug, komposterbart bestik boder med økologiske råvarer og rent dansk taphane-drikkevand til alle i stedet for flasker. De mange gode erfaringer bliver nu videregivet via DIF’s nye miljøkapitler i Sport Event Denmarks Eventguide.

Formanden for Dansk Kano og Kajak Forbund, Ole Tikjøb, modtog prisen med ordene:

”Vi er glade og stolte. Vi synes også selv, vi har gjort en stor indsats, og hele VM-arrangementet var en stor og spændende opgave, som vi har lært meget af.”

Udover synlighedskonkurrencen på miljøområdet blev Dansk Rulleskøjte Unions miljøcertificeret som ’grønt forbund’.