Læs DAMVAD's rapport

Gå på opdagelse i DAMVAD's sundhedsøkonomiske rapport, der i kroner og ører beskriver gevinsterne af det høje aktivitetsniveau i DIF-idrætten.
3. jan 2014
Gå på opdagelse i DAMVAD's sundhedsøkonomiske rapport, der i kroner og ører beskriver gevinsterne af det høje aktivitetsniveau i DIF-idrætten.

Konsulenthuset DAMVAD har undersøgt, hvor store de sundhedsøkonomiske gevinster er ved DIF-idrætten. I rapporten er der inddraget evidens for den forebyggende og helbredende virkning af fysisk aktivitet i forbindelse med en række konkrete sygdomme.

Der er samtidig lavet en såkaldt kontrafaktisk analyse. Det indebærerer, at der i rapporten bliver taget højde for, at DIF-medlemmerne i stor udstrækning ville fortsætte med en aktiv livsstil, selv om DIF holdt op med at eksistere. Resultaterne i rapporten er således nettotal og udgør eksempelvis i forbindelse med fire specifikke sygdomme en besparelse på op mod 1,7 milliarder kroner.

Download rapporten her

Læs artiklen om rapporten fra nyhedsbrevet DIF Opinion med politiske kommentarer