Rode Prisen 2013 hylder fodboldskoler i belastede områder

DBU’s Get2 Fodboldskoler modtager i aften Rode Prisen og 100.000 kroner. Det sker som en anerkendelse af fodboldens foreningsliv, og det fantastiske arbejde de frivillige kræfter udfører i socialt belastede områder. Prisen betyder, at der næste år kommer yderligere fem fodboldskoler i socialt belastede områder.
9. dec 2013
DBU’s Get2 Fodboldskoler modtager i aften Rode Prisen og 100.000 kroner. Det sker som en anerkendelse af fodboldens foreningsliv, og det fantastiske arbejde de frivillige kræfter udfører i socialt belastede områder. Prisen betyder, at der næste år kommer yderligere fem fodboldskoler i socialt belastede områder.

I 2013 afvikledes DBU's Get2 Fodboldskoler for tredje år i træk i nogle af de mest udsatte boligområder i Danmark. De særlige fodboldskoler finder sted i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, Dansk Boldspil-Union og Social- Børne og Integrationsministeriet.

Fodboldskolerne styrker fodboldklubberne i de socialt belastede områder og giver ikke mindst børnene fra de socialt belastede områder mulighed for at få den samme oplevelse, som 30.000 andre børn får hver sommer på DBU's populære fodboldskoler.

I begrundelsen fra Rode Prisens komité står der blandt andet:

”…for via lokale ildsjæle rundt om i landet at sprede glæden ved fodbold i områder, hvor fodbolden ikke altid har de nemmeste kår.”

Prisen overrækkes senere i aften på Nordjyske Arena i forbindelse med Superligakampen AaB – Viborg. Her modtager repræsentanter fra klubben ACFC – Afif Abdallah og Mahmoud Dirawi – prisen på vegne af projektet og alle arrangørerne. ACFC, der har hjemme i Gellerup Parken i Århus, har de seneste tre år afviklet DBU’s Get2 Fodboldskoler med stor succes.

”Vi er glade for at være en del af DBU’s Get2 Fodboldskoler og stolte over at kunne modtage prisen på vegne af alle de frivillige, der hver dag knokler for at gøre en positiv forskel i deres nærområde hvad end det er Mjølnerparken eller i Gellerup,” lyder det fra Afif Abdallah.

I 2013 blev der afviklet 10 DBU’s Get2 Fodboldskoler. Med prisen og de medfølgende penge vil det være muligt at udvide med 5 ’DBU’s Get2 Fodboldskoler’ i 2014, så der i alt afvikles 15.

”Prisen og anerkendelsen tilfalder klubberne og de frivillige. Det har de fortjent. Og nu kan vi gøre en forskel for endnu flere børn og frivillige i udsatte boligområder,” lyder det fra Morten Nielsen, projektleder i DBU.

Integrationskonsulent i DIF, Preben Astrup, tilføjer:

”Jeg er taknemmelig for, at komitéen har set i vores retning. Det er en flot anerkendelse af det arbejde, der er blevet gjort landet over. Nu glæder jeg mig endnu mere til at fortsætte arbejdet med udvide dette koncept i 2014.”

Læs mere om DBU’s Get2 Fodboldskoler
http://www.dbu.dk/Nyheder/2013/Juni/DBU_Get2_Fodboldskoler.aspx

Læs mere om DIF Get2sport
http://www.get2sport.dk/

Fakta om Rode Prisen:

Rode Prisen er Danmarks største fodboldpris på i alt 250.000 kroner, og den uddeles i år for syvende gang. Landstræner Morten Olsen, tidligere AaB-sportsdirektør Lynge Jakobsen og DBU’s Get2 Fodboldskoler vinder Rode Prisen 2013.

Prisen uddeles til en eller flere personer, som har været med til at udvikle, inspirere eller på anden vis højne niveauet i dansk fodbold. En primus motor, som fortjener at blive hædret.

Rode Prisen uddeles årligt af TV3 SPORT til personer, som har været med til at udvikle, inspirere eller på anden vis højne niveauet i dansk fodbold - f.eks. ledere, talentudviklere og trænere. Før sin død i 2006 var Claus Rode i en årrække direktør for eliteklubberne i Danmark, Divisionsforeningen, og han var blandt andet gennem tv-aftaler med til at sikre, at dansk fodbold har bevæget sig op på det høje niveau, der findes i dag. Prisen blev indstiftet i 2006 i respekt for Claus Rodes store arbejde

Følgende personer sidder i år i priskomitéen:

Kim Mikkelsen, Redaktionschef TV3 SPORT
Per Frimann, ekspert TV3 SPORT
Claus Thomsen, Direktør Divisionsforeningen
Christian Thye-Petersen, Sportsredaktør Jyllands-Posten
Käthe Rode, enke efter Claus Rode