Frivillig fredag

Igen i år bliver det fra national plan sat fokus på den store indsats, som de frivillige kræfter yder i samfundet – blandt andet i DIF’s idrætsforeninger.
26. sep 2013
Igen i år bliver det fra national plan sat fokus på den store indsats, som de frivillige kræfter yder i samfundet – blandt andet i DIF’s idrætsforeninger.
Fredag den 27. september er det national frivillighedsdag – den såkaldte Frivillig Fredag. Frivillig Fredag blev indført i forbindelse med frivillighedsåret i 2011 og ligger hvert år den sidste fredag i september.

Danmarks Idrætsforbund har tilknyttet 345.000 personer, som er frivillige trænere og ledere. De yder hvert år en indsats, som repræsenterer en værdi på 17 milliarder kroner, hvis de skulle have en gennemsnitsløn.

”Frivillig Fredag er en god anledning til at troppe op i den lokale idrætsforening og takke de frivillige kræfter. De er altafgørende for foreningsidrættens store udbredelse i det danske samfund. Uden dem ville vi ikke have et når så stort idrætsudbud, og det ville være langt dyrere at dyrke idræt”, siger DIF’s formand Niels Nygaard.

På hjemmesiden www.frivilligfredag.dk kan man læse mere om dagen og om frivillighed generelt. Her er der også inspiration til, hvordan man kan skabe synlighed om og hylde de frivillige kræfter.