Nyt dopingregister i kampen mod motionsdoping

Et nyt dopingregister øger motionisternes retssikkerhed og gør det muligt at sanktionere dopingovertrædelser på tværs af foreningsidræt og kommerciel idræt.
2. sep 2013
Et nyt dopingregister øger motionisternes retssikkerhed og gør det muligt at sanktionere dopingovertrædelser på tværs af foreningsidræt og kommerciel idræt.

Registret i Anti Doping Danmark er et såkaldt hit-/no hit-register, hvor oplysninger om alle dopingsanktioner bliver samlet. Ved at indtaste et CPR-nummer vil forenings- og fitnesscenterledere med registret let og sikkert kunne undersøge, om det enkelte medlem har en dopingsanktion.

Registret styrker retssikkerheden for medlemmer af motions- og fitnesscentrene samtidigt med, at det nu bliver muligt at sanktionere på tværs af den foreningsbårne og den kommercielle idræt. Det betyder, at får man som borger en dopingsanktion, vil den kunne håndhæves i såvel foreninger som i kommercielle fitnesscentre.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
”Det glæder mig, at vi kan intensivere kampen mod motionsdoping. Det er vigtigt, at vi på den måde kan finde nationale løsninger på de udfordringer, vi oplever inden for motionsdoping – så vi fortsat kan være en af de førende nationer inden for bekæmpelse af netop motionsdoping.”

Lone Hansen, Direktør i Anti Doping Danmark, siger:
”Dopingregistret er et godt værktøj i vores antidopingarbejde på motionsområdet. Registret giver os en mere sikker og fintmasket mulighed for at håndhæve sanktioner på tværs af alle vores samarbejdspartnere.”

Dopingregistret.dk føres af Anti Doping Danmark til bekæmpelse af doping i DIF, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Team Danmark, Dansk Fitness og Helseorganisation og alle organisationernes medlemmer samt øvrige samarbejdspartnere.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede 9. april 2013 at ændre lov om fremme af dopingfri idræt. Loven trådte i kraft den 1. juli 2013. Det følger af loven, at der skal implementeres et nyt register over dopingsanktionerede.

Det nye dopingregister - www.dopingregistret.dk - er en del af opfølgningen på regeringens 8 initiativer til at styrke indsatsen mod doping i motions- og fitnesscentre.

Registeret er klar til brug 1. september 2013.